Hinduizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hinduizm Haberleri Malezya’da Hindu'lar Thaipusam Bayramını Coşkuyla Kutladı

Malezya’da Hindu'lar Thaipusam Bayramını Coşkuyla Kutladı

Malezya’da Hindu'lar Thaipusam Bayramını Coşkuyla Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hinduizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4969 Beğen : 0

Malezya nüfusun yüzde 10’unu oluşturan Hintlilerin dini bayramları her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Thaipusam adı verilen ve yıl Hindu takviminin onuncu ayındaki dolunayda, Ocak ayının ortasından Şubat ayının ortasına kadar olan süre önemli bir Hindular tarafından önemli günler olarak kabul ediliyor.

Hintlilerin Malezya’da 9-10 şubatta kutladığı Thaipusam bayramı, hükumet tarafından Hintli resmi tatil olarak kabul ediliyor.

Thaipusam, dünyanın her tarafında milyonlarca Hindu inancına sahip kişiler tarafından kutlanan dünyanın en tutkulu manevi festivallerinden birisi.

Thaipusam geleneksel olarak dolunaya denk gelir, Kutlama, Hindu savaş tanrısı Lord Murugan’a, güzel erdem adına üç şeytanı öldürdükleri için kutsal şehvetlerinden ötürü bir armağan olarak düzenleniyor.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Batu mağaraları törenlerin en yoğun olduğu alan. Batu Mağaraları yürüyüşü genellikle kutlamanın en popüler unsuru. Hindular buradaki törenlerde büyük şut kapları ve kavadı adı verilen süslü çerçeveleri başlarının üzerinde taşıyarak yalın ayak şekilde kutsal saydıkları Batu mağaralarına gelerek Lord Mürağan’a cevapladığı dualar için şükranlarını bildiriyor.

Başlarının üzerinde taşıdıkları sütleri inancına göre eğer kişi yıl içerisinde bir istekte bulunmuş ve bu istek gerçekleşmişse bu kişi bir kap süt ile Lord Mürağan heykelinin önünde bulunan kuyuya sütü dökerek ona şükranlarını ve bağlılıklarını bildiriyor.

Bu renkli şölene katılan Hintliler genellikle Lord Mürağan’a benzer renkli kıyafetler giyerek kutlama boyunca dans ediyor. Vücutlarına kancalar takıp, şişler geçiren Hindular böylece günahtan arındıklarına inanıyor.

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler