Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber 50 bin Suriyeli Hristiyan Rus oluyor

50 bin Suriyeli Hristiyan Rus oluyor

50 bin Suriyeli Hristiyan Rus oluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2505 Beğen : 0

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,Suriye yasalarının çifte vatandaşlığa izin verdiğini belirten Suriyeli Hıristiyanlar, mümkün olması durumunda Rusya vatandaşı da olmak istediklerini kaydetti.

Rusya vatandaşı olmayı kendileri açısından bir onur olarak gördüklerini vurgulayan Suriyeli Hıristiyanlar, “Bizler Kalamuna bölgesinde yaşayan Hıristiyanlar olarak Rusya vatandaşı olmak istiyoruz. Bizler ilk kez topraklarımızdan ayrılmak zorunda kalıyoruz. Bizler göçmen kamplarında dolaşmak yerine ölümü tercih ediyoruz. Bu yüzden vatanımızı, şerefimiz ve inancımızı koruyacağız. Mesih'in dolaştığı toprakları terk etmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Hıristiyanlara göre Batılı ülkelerin desteklediği terörist gruplarının hedefi bölgeden Hıristiyanları temizlemek.

Rusya'yı Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekleyen güçlü bir ülke olarak gördüklerini vurgulayan Suriyeli Hıristiyanlar, “Eğer kabul edilirse bu her bir Suriyeli Hıristiyan için onur olacaktır. Bizler teröristlerin fiziki müdahalesine karşı Rusya'nın koruması altında olmak istiyoruz. Doktor, mühendis, avukat ya da girişimcilerden oluşan 50 bin kişi vatandaşlık için başvuruyor. Hiçbirimiz topraklarımızdan ayrılmak istemiyoruz. İhtiyacımız olan her şey var. Para da istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise vatandaşlık başvurusu ile ilgili henüz bir cevap vermedi. Rus yetkililere göre, 50 bin Suriyeli Hıristiyan'ın Rusya vatandaşı olmak istemesi, Moskova'nın bölgedeki etkin politikalarının bir sonucu.

Rusya Ortodoks Kilisesi'nden Nikolay Balaşov İnterfaks'a yaptığı açıklamada, 50 bin Hıristiyan'ın Rusya vatandaşlığı talebinin bölgede Hıristiyan topluluklar arasında Rusya'nın otoritesinin kabul edildiğini, Suriyeli Hıristiyanların desteklenmesi için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini söyledi



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler