Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber ABD’de siyahi kiliseler kundaklandı

ABD’de siyahi kiliseler kundaklandı

ABD’de siyahi kiliseler kundaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2236 Beğen : 0

ABD’nin güneyinde çoğunlukla siyahilerin gittiği 6 kilisede yangın çıkarken, bunlardan en az 3’ünün kundaklama sonucunda meydana geldiği bildirildi.

Güney Carolina’daki siyahilerin gittiği tarihi Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi’ne saldırı düzenleyen 21 yaşındaki beyaz Amerikalı Dylan Roof’un 9 kişiyi öldürmesinin ardından diğer güney eyaletlerinde de siyahilerin kiliselerinde kundaklama olayları yaşandı.

Yurttaşlık hakları kuruluşu Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi, geçen bir hafta içinde 6 kilisenin çıkan yangın sonucunda büyük zarar gördüğünü bildirdi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar İdaresi’nin yangın olaylarının sorumlularının ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürürken, Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi, olayların tesadüf olmadığını ve nefret suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

21 Haziran’da Tennesse ‘nin Knoxville şehrindeki College Hill Yedinci Gün Adventist Kilisesi ve kiliseye ait bir kamyonet, çıkan yangın sonucunda zarar gördü. Polisin yerel televizyon kanalı WATE-TV’ye yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı fakat saldırının “nefret suçu” olarak değerlendirilmediği ifade edildi.

23 Haziran’da Georgia’nın Macon kentindeki Tanrı’nın Mesih Gücü Kilisesi’nde de yangın çıktı. Polis yetkilileri, yangının kundaklama sonucunda meydana geldiğini kaydetti.

Huffington Post araştırmasına göre, 1956 yılından bu yana ABD’de 91 silahlı saldırı, bombalama, kundaklama ve vandalizm olayı yaşandı. Bunlar arasında en fazla yankı uyandıranı, 1963 yılında Yurttaşlık Hareketi’nin güçlendiği yıllarda Alabama’nın Birmingham kentindeki siyahilerin gittiği 16th Street Baptist Kilisesi’ne düzenlenen ve 4 kız çocuğunun öldürülmesiyle sonuçlanan saldırı olmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler