Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Amerika’daki Katolik Kilisesi’ne İlk Afrika Kökenli Temsilci Atandı

Amerika’daki Katolik Kilisesi’ne İlk Afrika Kökenli Temsilci Atandı

Amerika’daki Katolik Kilisesi’ne İlk Afrika Kökenli Temsilci Atandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1592 Beğen : 0

71 yaşındaki Wilton Gregory, Papa Françesko’nun kararı ile Amerika Birleşik Devletleri Washington’daki Katolik Kilisesi’nin başına geçti.

Wilton Gregory, daha önce Atlanta Başepiskoposu olarak görev yapıyordu. Şimdi ise sadece bir yönetici değil aynı zamanda Katolik topluluğunun ilk Afrika kökenli temsilcisi olarak görev yapmaya başladı.

Wilton Gregory’nin gençlik yıllarından beri Katolik mezhebinin içerisinde olduğu biliniyor, Washington kilisesinin yeni temsilcisi politikacılara yakınlığı nedeniyle ülkedeki en etkili temsilci olarak kabul görülüyor.

Son zamanlarda, Katolik Kilisesi’nin güvenilirliği birçok ülkede cinsel taciz konusundaki skandallar sebebiyle ciddi şekilde sarsıldı. Söz konusu ülkeler arasında özellikle ABD, İrlanda, Şili, Avustralya, Fransa ve Polonya bulunmaktadır.

Tüm bu skandalların üzerine birçok Katolik Kilisesi, mağdurlara tazminat olarak milyarlarca dolar ödeme yaptı, bazı cemaatleri ise temelli olarak kapatma kararı aldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler