Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Anglikan Kilisesi, LGBT’den Özür Diledi

Anglikan Kilisesi, LGBT’den Özür Diledi

Anglikan Kilisesi, LGBT’den Özür Diledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1294 Beğen : 0

Sidney Anglikan Episkoposluğu Başepiskoposu Glenn Davies’in, bu Hafta Avusturalya’da ‘eşcinsel evliliğe hayır’ kampanyası dahilinde gönüllü posta anketine yaklaşık olarak bir milyon dolar değerinde yardım yapacağını açıklamasının ardından LGBT’den özür dilendi.

Perth Episkoposluğu ‘Tanrı’nın sevgisini temsil etmeyen’ söz ve davranışlarından ötürü ‘yapılan zarar yüzünden çok üzgün olduklarını’ belirtip Sidney Episkoposluğu adına özür dilendiği açıklandı. Kilise meclisinde açıklama yapan üyeler, “Tanrı’nın sevgisini temsil etmeyen düşünce ve davranışlarımızdan ötürü kırdığımız lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel ve homoseksüel bütün bireylerden’ ‘içtenlikle özür dilediklerini” ifade ettiler. Açıklamada ayrıca, verdikleri zarardan ötürü içten bir özür dileğinin ardından uygunsuz davranışlarının yaratmış olduğu pişmanlığın altı çizildi.

Episkoposluk son olarak ‘LGBT bireylerinin güvende hissedecekleri yerler dilediklerini’ ve diğer kiliselerini de ‘pişmanlıklarını yeni ve değişmiş hal ve hareketlerinde göstermek’ için teşvik ettiklerini beyan etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler