Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Avusturya, IŞID'in Hristiyanlara Yaptıklarını Soykırım Olarak Kabul Etti

Avusturya, IŞID'in Hristiyanlara Yaptıklarını Soykırım Olarak Kabul Etti

Avusturya, IŞID'in Hristiyanlara Yaptıklarını Soykırım Olarak Kabul Etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1522 Beğen : 0

Avusturya hükümeti Irak ve Suriye’de IŞID tarafından Hristiyanlara karşı işlenen suçları soykırım olarak resmen kabul eden ülke olmakla kalmayıp, aynı zamanda soykırım mağdurlarına gereken yardımların sağlanabilmesi için 7 maddelik bir plan da hazırladı.

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi, Avusturya Milli Konseyi’nin resmi olarak tanımış olduğu IŞİD kaynaklı soykırım mağdurları için hazırlanan 7 maddelik yardım planının en az 3 maddesine yardımcı olacağını açıkladı.

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi’nin konu ile ilgili yayınladığı bir bildiride; ‘’Avusturya dünya çapında soykırım ve zulümlere karşı kararlı bir duruş sergileyen ilk ülke oldu. Bu ileriye doğru atılan büyük bir adım’’ açıklamasında bulundu.

7 maddelik plana göre; soykırımdan kaçan Hristiyanlar için güvenli bölgelerin oluşturulması ve IŞİD’i yenmek için uluslararası koalisyon çerçevesinde savaşa desteğin artırılması öngörülüyor.

Avusturya yardım planını Birleşmiş Milletler Konseyi’ne de gönderdi. Söz konusu IŞİD olunca, konsey fazla vakit kaybetmeden birlik çalışmaları konusunda olumlu yanıt verdi.

Hristiyan organizasyonu «Open Doors» ve «Middle East Concern» soykırımlar ile ilgili yayınlamış oldukları raporda; ‘’2011 yılından beri Suriye ve Irak bölgelerinde yaşayan yerli Hristiyanların yüzde sekseni evlerini terk edip komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Soykırım mağdurlarının ana vatanlarını terk etmelerindeki başlıca sebep ise şiddetli çatışmalar, süreklilik kazanan ölümler, artan enflasyon, istihdam olanaklarının kaybı ve çocuklar için eğitim fırsatlarının eksikliği…‘’ açıklaması yer alıyor.

Suriye’de olup biteni anlatan yerli Hristiyanlardan biri: ‘’Suriye’ye gelen IŞİD militanları Hristiyanların imanlarından vazgeçmeleri için işkenceler yapıyor, önüne geleni idam ediyor ve çocukları kaçırıyorlar. Burada yaşananlar gerçek bir kabus’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog, Kanada seyahati dönüşü Macar Haber Ajansı’na Macar hükümetinin, “Ortadoğu’daki Hristiyanlara karşı işlenen toplu katliamların yasal anlamda da soykırım olarak tanınması üzerinde çalıştığını” söylemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler