Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Çin'de Ev Kiliselerinde Toplanan Hristiyanlara Tutuklama

Çin'de Ev Kiliselerinde Toplanan Hristiyanlara Tutuklama

Çin'de Ev Kiliselerinde Toplanan Hristiyanlara Tutuklama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1743 Beğen : 0

Çin’in kuzeybatısında bulunan Sincan Uygur Özerk bölgesinde yaşayan onlarca Hristiyan, ev kiliselerinde toplandıkları için tutuklandı.

Çin hükümeti tarafından Hristiyan azınlıklara karşı yapılan insan hakları ihlalleri konusunda rapor hazırlayan China Aid organizasyonu, ev kiliselerinde toplanan azınlıkların tutuklandıklarını açıkladı. Urumçi, Kuitun ve Shawan çevresinde düzenlenen baskınlarda devlete bağlı kiliseler dışında dini faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle birçok Hristiyanın tutuklandığını belirtti.

Tutuklananlar arasında bulunan 6 kadın, 15 gün boyunca gözaltında tutuldu ve İsa’nın adıyla dua edip kilise dışında toplandıkları için her birine 145 dolar para cezası verildi. Tutuklanan Hristiyanların geriye kalanı ise 20 gün sonra serbest bırakıldı.

Three-Self kaynağına göre, Hristiyanların başlıca tutuklanma nedeni devlet kiliselerine katılmayı reddettikleri için olduğu söyleniyor.

Gözaltına alınan kadınlardan Chen Syanbyan serbest bırakıldıktan sonra olay ile ilgili şöyle açıklama yaptı: ‘’Bizler tüm kalbimizle İsa Mesih’e inanıyoruz. Çevreye herhangi bir rahatsızlık vermiyorduk bu şekilde tutuklanmak hiç adil değil. Komşularımız hiçbir zaman bizden şikayetçi olmadılar, yaptığımız tek şey Kutsal Kitap okuyup dua etmekti. Polis raporlarından bizlerin kötü insanların etkisinde olduğumuz yazıyordu fakat bizler niçin bir araya geldiğimizi ve ne yaptığımızı çok iyi biliyorduk. Polislere İsa Mesih’e inandığımızı, onların sandığı gibi kötü birinin etkisi altında olmadığımızı açıklamaya çalıştım. Fakat bizi dinlemediler ve direk gözaltı aldılar. Daha sonra da her birimize 1000 Yuan para cezası verdiler’’

Tutuklama operasyonlarının ardından Güney Koreli 32 kişi sınır dışı edildiği belirtildi.

China Aid, ‘’Geçtiğimiz hafta 5 Çinli Hristiyan, Çin sınırları içerisinde yasaklı dini kitapların satışını yapmakla suçlanarak hapis cezasına çarptırıldı. Li Dunchzhi ve Biao Shunnan yedişer yıl, Li Yuan ve Zhao Chunsya beşer yıl ve Shi Tszinnyan üç yıl hapis cezası aldı’’ şeklinde yazdı.

China Aid kurucusu olan Bob Fu, geçen sene Eylül ayında Vatikan’dan gelen Episkoposun sınır dışı edilmesinden sonra Çin devlet yetkilileri ülke çapında hızla yayılan Hristiyanlıktan dolayı endişeli olduğunu ve günümüz istatistiklerine göre Çin genelindeki Hristiyan sayısının büyük oranda arttığını söyledi.

Open Doors’un yayınladığı World Watch World 2017 adlı raporuna göre, Çin hükümeti Hristiyanların baskı gördükleri ülkeler sıralamasında 39. yeri alıyor. Raporda, ‘’Hristiyanlar Komünist Parti tarafından kontrol edilmeyen büyük toplumsal güç olduğundan dolayı Çin hükümeti söz konusu durumu bastırıp kontrol atına almayı kendine amaç edinmiş durumda” diye belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler