Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Çin’de Her Yıl 100 Bin Kişi Hristiyan Oluyor

Çin’de Her Yıl 100 Bin Kişi Hristiyan Oluyor

Çin’de Her Yıl 100 Bin Kişi Hristiyan Oluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1471 Beğen : 0

Çin’de, Hristiyanlık eğitim liderliği programı olan “China Partner” dan Erik Burklin, şaşırtıcı bir gelişme ile karşılaştı. Daha önceleri manevi ve kültürel olarak değiştirilemez bir ulus olarak görülen Çin’de her yıl 100 bin kişinin Hristiyan olduğunu, komünizm ile yönetilen ülkede belgelenen artan sayıda insan hakları ihlallerine rağmen, kiliseye katılımın gün geçtikçe arttığını belirtti.

İlginç ve belki de şaşırtıcı bir şekilde Burklin, hükümetin hızlı gelişiminin Hristiyanlığın yayılmasında payı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Christian Post, “ Çin hükümetinden bir kişinin Nanjing şehir merkezinde yeni bir Şapel yapımı için yaklaşık 7,3 milyon dolar bağışta bulundu” haberini yayınladı. Mission Network News’e verdiği röportajda, Burklin, Şapel için yapılan bağışı ‘inanılmaz’ bulduğunu söyledi.

Bu iyi habere rağmen, Open Doors USA, Çin’deki Hristiyanlara zulüm seviyesinin yüksek olduğunu bildirirken son üç aydır, Hristiyan gözlem örgütü, devam eden Kutsal Kitap yasaklarını ve Çinli pastör Han Choong Yeol’un vahşice katledilmesini anlattı. Yeol, Kuzey Kore gizli ajanları tarafından Çin’deki, vatanından kaçan Kuzey Kore mültecilerinin korunmasına düzenli olarak yardım eden Hristiyanlara “uyarı” olarak öldürüldü.

Ayrıca, Telegraph gazetesinin 2014 yılında, ”Çin, 15 yıl içinde dünyanın en fazla Hristiyan nüfusuna sahip ulusu olma yolunda ilerliyor” şeklinde yaptığı haber gibi gün geçtikçe artan Hristiyan sayısı, birçok medya organları tarafından öngörülmüştü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler