Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Çin Kendisine Uygun Hristiyan Teolojisi Oluşturacak

Çin Kendisine Uygun Hristiyan Teolojisi Oluşturacak

Çin Kendisine Uygun Hristiyan Teolojisi Oluşturacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2664 Beğen : 0

Çin yönetimi, Çin kültürü ve ulusal koşullarına uygun ve sosyalizmle uyumlu yeni bir Hristiyanlık teolojisi oluşturacağını açıkladı.

Çin Günlüğü gazetesinin haberinde, yeni bir Hristiyanlık teolojisi modeli için Çin hükümetinin çalışma planı olduğu ve oluşturulacak yeni teolojinin Çin kültürü ve sosyalizmle bağdaşan ve ülkenin ulusal koşullarına uygun bir model olacağı belirtildi.

Çin Hristiyan Konsey Başkanı Gao Fıng, son yıllarda Çin’deki Protestanlığın en hızlı büyüyen evrensel mezhep haline geldiğinin altını çizerek Protestanlık ile ilgili dini eğitim, araştırma ve sosyal hizmetin büyük ölçüde geliştiğini kaydetti.

Ayrıca, Çin’de 2013 yılında başlayan, Hristiyanlığın tanıtımı için 5 yıllık sürecek kampanya kapsamında, Çin’deki kilise kürsülerinde dini rehberlik sağlanacak olup tartışma, yayın, okuma grupları ve vaazlar ile insanlara doğru dinsel düşünme teşvik edilecek.

Her yıl ortalama 500 bin kişinin Protestan olarak vaftiz edildiği vurgulanarak, Çin’de 23 ile 40 milyon arasında Protestanın yaşadığı tahmin edildiği ve bunun toplam nüfusun yüzde 1,7 ila 2,9′una denk geldiği kaydedildi.

Ülkede devlet tarafından onaylı 139 bin ibadet yerinin olduğu ve bunlardan 56 binin kilise olduğu ifade edildi.

Çin hükümeti yasalarına göre, Çin, vatandaşlarının dini faaliyetlerine karışmadığı ancak dini kullanarak yasal olmayan eylemler ve kamu düzenini bozacak faaliyetleri yasaklama ve engelleme hakkına sahip.

ABD Uluslararası Din Özgürlüğü 2013 yılı raporuna göre, Çin’deki toplam 1,35 milyarlık nüfus içerisinde 100 milyondan fazla kişinin dini inanca sahip olduğu belirtilirken, Çin’deki Müslüman sayısının 21 milyon ancak resmi olmayan rakamlara göre ise 50 milyon olduğu ifade ediliyor. Ülkedeki Hristiyan nüfusunun 23 ila 40 milyonunun Protestan olduğu ve 6 milyondan fazla kişinin de Katolik inancına bağlı olduğu belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler