Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Dağıstan’da Kiliseye Silahlı Saldırı: 5 Ölü, 4 Yaralı

Dağıstan’da Kiliseye Silahlı Saldırı: 5 Ölü, 4 Yaralı

Dağıstan’da Kiliseye Silahlı Saldırı: 5 Ölü, 4 Yaralı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1463 Beğen : 0

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk devlet Dağıstan’nın kuzeyindeki Kizlyar kentinde Ortodoks Kilisesi’nden çıkan bir grubun hedef alındığı silahlı saldırı sonucu 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.Saldırgan, polis tarafından öldürüldü.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Dağıstan’ın Kizlyar kentinde meydana gelen olayda silahlı bir saldırgan tarafından kilise cemaatine av tüfeğiyle ateş açıldı.

Yerel polisin dün yaptığı açıklamada ölenlerin hepsinin kadın olduğu belirtildi. Yaralıların arasında 3 de Rusya Ulusal Muhafızı olduğu kaydedildi. Saldırganın olaya müdahale eden iki polise daha ateş açtığı ve çıkan çatışmada öldürüldüğü söylendi.

Rus yerel medyası saldırının akşam saatlerinde ayin sonrası dağılan kilise cemaatini hedef aldığını geçti. Alman haber ajansı dpa saldırının her yıl düzenlenen ve kışın sona ermesi sebebiyle düzenlenen bir geleneksel şenlik sırasında düzenlendiğini duyurdu.

IŞİD terör örgütü ‘Telegram’ uygulaması yoluyla yayınladığı açıklamada “İslam askerlerinden olan Halil Dağıstani, Kizlyar kentinde bir Hristiyan mabedine saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaraladı” duyurusunda bulunarak saldırıyı üstlendi.

Nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Dağıstan, Çeçenistan ile Hazar Denizi arasında yer alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler