Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Docheiariou Rahipleri Yunan Hükümeti'nden Dertli

Docheiariou Rahipleri Yunan Hükümeti'nden Dertli

Docheiariou Rahipleri Yunan Hükümeti'nden Dertli
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1847 Beğen : 0

Yunanistan toprakları içinde özerk devlet yönetimine sahip tek yer olan Aynaroz Adası’nda bulunan tarihi manastırı Docheiariou, en ufak bir depremde yıkılma tehlikesinde.

Ada rahipleri, Yunan hükümetinin adayla ilgilenmediği konusunda şikayetlerini yerel basına açıkladı. Adanın başıboş bırakıldığını düşünen rahipler, bölgede sık sık meydana gelen depremler sebebiyle yıllarca bakımı yapılmayan Docheiariou Manastırı’nın en ufak bir depremde yıkılma tehlikesinin olduğunu belirttiler.

Docheiariou Manastırı Başrahibi, Arşimandrit Gregory (Zumis), ‘’Yunanistan hükümeti, iki büyük anıtsal Akropol ve Athos dağını miras aldığının henüz farkına varamadı. Hükümet Athos’u tam anlamıyla başıboş bırakmış durumda, şu güne kadar Athos Dağı’nda bulunan tarihi eserlerin korunması için hiçbir şey yapılmadı ve restorasyon gerektiren yapıların hiçbiriyle ilgilenilmedi’’ dedi.

Başrahibin sözlerine göre, Yunanistan hükümeti tarafından kurulan ‘’Athos Dağı Miraslarının Korunması Merkezi” yıllardır devlet tarafından hiç destek görmedi ve merkezde çalışan mühendisler çoktan emekliye ayrıldı.

Başrahip, ‘’Bizler 28 sene boyunca Docheiariou’nun rahipleri olarak manastır, katedral ve kiliselerin restore edilmesi için uğraştık. Söz konusu talebimiz ‘’Athos Dağı Miraslarının Korunma Merkezi’’ hizmet vermediğinden dolayı yerine getirilemiyor. Şimdi biz kime gidelim, kimden yardım isteyelim..? ‘’ şeklinde atıfta bulundu.

Uzmanlar tapınağın seneler içerisinde çok yıprandığını ve gelebilecek en ufak bir depremde tahrip olacağını belirtiyor.

Günümüzde 40 rahibin yaşadığı bir Rum Manastırı olan Docheiariou, Athos Dağı’nın en eski manastırlarından biri. Docheiariou Manastırı sadece yüksekliği ile değil sahip olduğu benzersiz freskler ile de oldukça ünlü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler