Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber En çok Kilise İnşaatı Moskova'da

En çok Kilise İnşaatı Moskova'da

En çok Kilise İnşaatı Moskova'da
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2280 Beğen : 0

Kilise yapım projelerinde çalışan kuratörlerinden biri ve milletvekili olan Vladimir Resin’in basına yapmış olduğu açıklamalarda, Moskova’nın Batı bölgesinin “Ortodoks kilisesi inşaat projelerinde’’ lider olduğunu belirtti.

Vladimir Resin, başkent Moskova’da yeni kilise projeleri için 30 arsanın belirlendiğini, söz konusu arsaların neredeyse tamamında kilise inşaatlarının başlamış olduğunu söyledi. Proje kapsamındaki kiliselerden 4’ünün hizmet verdiğini, bunun haricinde 2 kilise yapımı daha sona erdiğini ve 5 ayrı noktada ise farklı inşaat çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Geriye onlarca kilise projesinin üzerinde çalışmaya devam ettiklerini veya başlamak üzere olduklarını belirtti.

Vladimir Resin, “Moskova’nın batı bölgesinin nüfusu 1,5 milyondan daha fazla ve buna rağmen sadece 18 Ortodoks kilisesi bulunuyor yani kilise başına 84 bin kişi düşüyor, 100 yıl önce Moskova’da kilise başına 1,5 bin kişi düşüyordu. Birkaç yıl sonra Batı bölgesindeki 30 arsada yapılan kilise inşaatlarının tamamı bittiğinde kilise başına düşen kişi sayısı 31 bin kişiye düşecek” açıklamasında bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler