Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Filipinli Episkoposlar İdam Cezasına Karşı Çıkıyor

Filipinli Episkoposlar İdam Cezasına Karşı Çıkıyor

Filipinli Episkoposlar İdam Cezasına Karşı Çıkıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2194 Beğen : 0

Filipin cezaevi danışmanlık bölümü ile Filipin Episkoposluğunun ortak çalışmasıyla devlet yetkililerini idam cezası hakkında fikir değişikliğine teşvik etmek amacıyla “hayat için seçimi gözden geçir” adlı insanların hayatını ölüm ile sonuçlandıran yasaları değiştirmeye yönelik konuları ele alan belge formatında bir kitapçık hazırladı.

Kitabın ana teması idam cezasının ortadan tamamen kaldırılmasıdır. Kitabın 88 sayfasında idamın gerekçelerini sorgulayan temalar yakından inceleniyor ve suçluların idam yerine ne tür cezalar alabileceklerinin alternatifleri sunuluyor. Hazırlanan kitapçığın yayınlanma sebebinin halkın Filipin’de tekrar yürürlüğe girmesi için çalışmaların yürütüldüğü ceza kanuna dikkat çekmek olduğu belirtildi.

Filipin’in Yeni Başkanı Rodrigo Duterte uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüz, cinayet ve soygun gibi suçlarının failleri için 2006 yılında yürürlükten kaldırılan ölüm cezalarını geri getirmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanın yeni yasaya eklemek istediği değişiklikler arasında organize suça karşı operasyonlar sırasında polislere ateş etme yetkisinin verilmesi de yer almaktadır.

Söz konusu kitapçıkta cezaların hafifletilebilmesi için Papa Françesko’nun idam cezalarına yönelik görüşlerine de yer verilmiştir. Filipin piskoposları hazırladıkları bu belgenin ülkedeki “ölüm kültürü”nün aşılmasına yardımcı olacağına umut ediyorlar. Şimdilik 3000 adet basılan kitapçığın tüm devlet kurumlarında dağıtılması planlanıyor.

Filipin Katolik Kilisesi’nin devlete karşı bu konudaki ısrarı ilk değil. 1966 yılında, piskoposlar, özellikle şiddet suçlarının failleri için idam cezasının verilmemesi için yazılar düzenlemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler