Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Guatemala’da Ortodoks Aziz Andreas Semineri Başladı

Guatemala’da Ortodoks Aziz Andreas Semineri Başladı

Guatemala’da Ortodoks Aziz Andreas Semineri Başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1294 Beğen : 0

Guetemala’da hızla büyüyen Ortodoks Kilisesi yeni başlayan Aziz Andreas semineri ile öğrencilerini eğitmeye başladı. Guetemala ve Meksika’da hizmet eden Jesse Brandow, seminerlerin başladığı haberini Facebook sayfasından duyurdu.

Kilisede Birçok Alanda Hizmet Verilmesi Amaçlanıyor

Seminer kapsamında kilisede birçok farklı alanda hizmet edebilecek öğrenci yetiştirilmesi amaçlanıyor (Diyakon, Rahip, Kilise ile ilgili yazı işleri…). Seminer de öğrencilere hem örgün hem de Skype üzerinden gerekli öğretilerin sunulduğu belirtildi.

Jesse Brandow’un, Facebook’ta paylaştığı gönderi şöyle; “Bugün Guatemala Aguacate’de yeni bir seminer programı başlattık. Guetemala’da kilisede hizmette bulunmak isteyen adaylara toplamda iki yıl süren bir dizi ders veriyoruz. Hem Guatemala’da hem de ABD’de İspanyolca konuşmayı bilen kişiler tarafından örgün ve Skype aracılığı ile seminerleri gerçekleştiriyoruz.”

Aziz Andreas Semineri için dua isteğinde bulunan Brandow, “Yeni başlayan Aziz Andreas programına katılımcıların sayısı az olsa da gayretli oldukları aktarıldı, “Şu anda Aguacate’de yaşayan ve seminere katılan beş öğrencimiz var” şeklinde sözlerini bitirdi.

Yerel Öğreti Kitabı, Meksika ve Guetemala’daki özel olarak eğitim alan kişilerin çalışmalarıyla hazırlandı. Ocak 2010 tarihinden bu yana İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi’ye, 500 binden fazla Guetemalalı katıldığı ve o zamandan beri Ortodoks Kilisesi’ne daha fazla kişi ve topluluğun girdiği belirtildi. (pravoslavie.ru/ K)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler