Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Güney Sudan’da Psikoposlar Konferansı’ndan “çatışmalara son verin” çağrısı

Güney Sudan’da Psikoposlar Konferansı’ndan “çatışmalara son verin” çağrısı

Güney Sudan’da Psikoposlar Konferansı’ndan “çatışmalara son verin” çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2506 Beğen : 0

Güney Sudan’daki Katolik Piskoposlar, ülkedeki tarafları samimi bir iradeyle şartsız olarak çatışmaları durdurmaya çağırdı. Ülke çapında yıllık olağan düzenlenen Katolik Piskoposlar Konferansı’nın kapanış bildirgesinde, “Biz piskoposlar, siyasetçi değiliz. Ancak halkımız ölüyor. Kilise, kabilelerine ve mensubiyetlerine bakmaksızın tüm Güney Sudanlıların annesidir. Siyasi çözümler için tavsiye sunmuyoruz. Ancak müzakerelerdeki bütün tarafları samimi irade ve tam inançla, şartsız şekilde ölümlerin durdurulmasına çağırıyoruz” denildi.

Kapanış bildirgesinde ayrıca, barışın sağlanması ve Güney Sudan’ın bütün unsurlarının vatandaşlık kimliği altında birleştirilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

Güney Sudan’daki Hristiyanların yüzde 80’nin bağlı olduğu Katolik Kilisesi, Sudan’ın 2005’te bölünmesiyle sonuçlanan iç savaş sürecinde insani yardım alanında büyük rol üstlenmişti.

Sudan ve Güney Sudan arasında 2005 yılında barış anlaşması için yürütülen müzakerelerde rol oynayan Katolik Kilisesi yetkilileri, Güney Sudan ve Riek Machar liderliğindeki isyancılar arasındaki müzakerelerde de rol aldı.

Güney Sudan’da, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit’in, 16 Aralık 2013’te görevden aldığı yardımcısı Riek Machar’ı darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından ordu ile Machar yanlıları arasında çatışmalar başlamıştı.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da, 23 Ocak’tan bu yana Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi’nin (IGAD) arabuluculuğunda Güney Sudan hükümeti ile muhalifler arasında görüşmeler yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler