Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Humuslu Hristiyanlar Evlerini Yeniden İnşa Etmek İçin Geri Dönüyor!

Humuslu Hristiyanlar Evlerini Yeniden İnşa Etmek İçin Geri Dönüyor!

Humuslu Hristiyanlar Evlerini Yeniden İnşa Etmek İçin Geri Dönüyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1598 Beğen : 0

Humus şehrini beş yıl önce terk eden Suriyeliler, evlerini ve hayatlarını yeniden inşa etmek için yavaş yavaş dönüyorlar.

Suriye’nin en büyük üçüncü şehri olan Humus yok edildi, ancak Suriye’ye dönenlerin çoğu geri döndükleri için oldukça mutlular. Onlardan biri olan Maha, geri döndüğü için “çok mutlu” olduğunu kocası ve kızkardeşiyle tekrar kendi evinde yaşamak için geri döndü.

Hükümet, Mart ayında kentin kontrolünü ele geçirdikten sonra, Maha ve ailesi, ayakta kalanları görmek için mahallelerine geri dönenler arasında ilk sırada yer aldı. Maha, “Evimiz yüzde 70 oranında hasar gördü, ancak diğer binaların çoğu kadar kötü değil” diyerek zararın çoğunun, iç savaşın ilk zamanlarında evlerine yakın olan bir gaz varilinin patlaması neden olduğunu belirtiyor.

Maha, kaçarken keskin bir nişancı tarafından bacağından vurulmuş, ailesi onu en yakın hastaneye götürmüş ancak halen bacağı için tedavi görüyor.

Humus’un diğer sakinlerinden 77 yaşındaki Antoon Mansoor, beş yıl önce evleri havan topuyla yok edildiğinde kendisinin ve eşi Basima Abo Jamd’ın (63 yaşında) yaralanmamasının bir mucize olduğunu söylüyor.

Çift, Humus’un dışında kırsal bir bölgeye kaçmış. Yeterli gelirleri olmadan kiralayabilecekleri evi bulmaya çalışmışlar, nihayet, St George Kilisesi’ndeki rahiplerini aradıktan sonra rahibin bazı Hristiyan organizasyonlarıyla iletişime geçmesinin ardından yardımlarla çiftin evi onarılmış. Nihayet beş yıl aradan sonra evlerine dönebildikleri için mutlular.

“Buraya geri gelebileceğimizi beklemiyordum. Ancak iki hafta önce, yaklaşık beş yıl uzak kaldıktan sonra geri döndük. Çok mutluyum! “diyor Basima. Antoon şunları ekliyor: “Buradan uzakta kiralık bir evde yaşarken depresyondaydım. Şimdi kendimi çok daha iyi ve güçlü hissediyorum. Tekrar nefes alıyorum. “(worldwatchmonitor)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler