Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İngiltere’de Hristiyanlık Kan Kaybediyor !

İngiltere’de Hristiyanlık Kan Kaybediyor !

İngiltere’de Hristiyanlık Kan Kaybediyor !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1412 Beğen : 0

İngiltere halkının büyük bir kısmının bir inancına bağlı kalmadan yaşamayı tercih ettiği yakın zamanda yapılan araştırmalarda ortaya çıktı.

Son yıllarda Asya, Afrika ve Güney Amerika’da yaşanan toplu vaftizler, yeni kiliselerin kurulması gibi olayların artmasına rağmen İngiltere’deki inanlı sayısının her geçen ün daha da azaldığı gözlemlendi.

Saint Mary Üniversitesi’ne bağlı Benedictus XVI Din ve Toplum Merkezi’nin inanlı oranları ile ilgili hazırladığı son raporu, yetkilileri fazlasıyla endişelendirdi. Rapordaki verilerde, İngiltere’de sadece bir kişinin Hristiyan olduğu ve 26 kişinin de Hristiyan olmaktan vazgeçtiği belirtildi.

Hristiyan olmaktan vazgeçen insanlar, inançlarından başka bir din uğruna vazgeçmediklerini, böyle bir şeyi sadece herhangi bir dine bağlı kalmak istemediklerinden dolayı yaptıklarını açıkladılar.

Benedictus XVI Din ve Toplum Merkezi, imanlı oranları ile ilgili raporu, son 10 yıl içinde sosyal araştırmalarda ve nüfus sayımlarındaki oranları göz önünde bulundurarak hazırladı.

Benedictus XVI Din ve Toplum Merkezinin Başkanı, ilahiyat profesörü ve din sosyolojisi uzmanı Steven Bullivan, ‘’Son yarım yüzyıl içerisinde hızla artan herhangi bir dine bağlı olmayan nüfus oranları İngiliz tarihinin bir parçası haline geldi. 1983 İngiltere’sinde halkın yüzde 67’si Hristiyanlardan oluşuyordu, fakat günümüze bakacak olursak bu oranın yüzde 43’e kadar düştüğünü görüyoruz’’ dedi.

Tüm bu oranların aksine 1847’de istatistik alanı olarak sabitlenmiş ve Londra’nın iç kısımlarını oluşturan semtler grubunun olduğu bu bölgede Hristiyan sayısında herhangi bir değişim olmadığı belirtildi. Bunun sebebinin ise dini baskılardan kaçan Hristiyan göçmenlerin burada yaşıyor olmaları olarak gösteriliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler