Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İsrail'de Uluslararası İnanç Günü

İsrail'de Uluslararası İnanç Günü

İsrail'de Uluslararası İnanç Günü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2320 Beğen : 0

İsrail'in Nazareth şehrinde bir araya gelen Katolik mezhebine mensup binlerce kişi, "Uluslararası İnanç Günü"nü kutladı.

Eski Papa 16. Benedictus tarafından geçen yıl ilan edilen "Uluslararası İnanç Günü"nü, Nazareth'teki Uçurum Dağı'nda kutlayan Hristiyan hacılara, Kudüs Latin Patriği Fouad Tual ve İsrail Turizm Bakanı Uzi Landau da eşlik etti.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, gönderdiği tebrik mesajında, "Kendi kişisel tarihimizi anlamak ve ihtiyacımız olan Tanrı'nın affı için önce Hz. İsa'nın aramızda yürüdüğü zamana ve yere dönmeliyiz" ifadesini kullandı.

İsrail polisi, kutlamalara, İtalya, Brezilya, İspanya, İngiltere, Japonya ve Filistin'den yaklaşık 7 bin kişinin katıldığını bildirdi.

Kutlamalar, Hz. İsa'nın Nazareth şehrinde uzun süre dolaşarak tefekkür ettiğine inanılmasından dolayı bu bölgede yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler