Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İstanbul’daki Birlik Dua Haftası Başladı

İstanbul’daki Birlik Dua Haftası Başladı

İstanbul’daki Birlik Dua Haftası Başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1817 Beğen : 0

İstanbul’daki Hristiyanların Birliği için Dua Haftası Santa Maria Draperis Kilisesi’nde başladı.

Her sene olduğu gibi farklı mezheplerin bir araya gelerek beraber dua ettiği Hristyanların Birliği için Dua Haftası, Cumartesi akşamı İstanbul’da başladı. Dua haftasının açılışı, İstanbul Latin Katolik Reisi Episkopos Mgr. Ruben Tierrablanca’nın Türkçe yönettiği ayin Beyoğlu Santa Maria Draperis Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Süryani Katolik Kilisesi’nden Korepiskopos Monsenyör Orhan Çanlı, Ermeni Gregoryen Kilisesi’nden Başrahip Monsenyör Tatul Anuşyan ve Peder Şirvan Mürzoyan, Ekümenik Patrikhaneden Büyük Arşimandrit Vissarion Komzias, Anglikan Kilisesi’nden Rev. Ros Wilkinson ve Immanuel Protestan Kilisesi’nden Pastör Cem Ercin ilk dua gününe katıldılar.

Birlik duası haftasının teması “Senin Sağ Elin, ya Rab, senin Sağ Elin korkunç Güce sahiptir” olarak daha önceden belirlenirken açılış gününün dua konusu, “Sizinle birlikte yaşayan bir yabancıya kötü davranmayın, Çünkü siz de Mısır’da yabancıydınız” idi.

Peder Şirvan Ermenice ardından Büyük Arşimandrit Vissarion Rumca ve Pastör Cem Ercin Türkçe olarak, Kutsal Kitap’tan İsa Mesih’in Sözleri’nden okudular. Monsenyör Orhan Çanlı ise, Matta bölümünden okudu.

Episkopopos Mgr. Ruben Tierrablanca, vaazında Birlik Dua Haftası’nın anlamını anlattıktan sonra Evrensel dualarda her dua farklı bir okuyucu tarafından okundu.

Dua bitince tüm katılımcılar yemek için salona davet edildi.

Diğer dua günleri ise, 21 Ocak Pazar Beyoğlu Dutch Chapel’de, 22 Ocak Pazartesi Alman Evanjelik Kilisesi’nde, 23 Ocak Salı Kurtuluş Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi’nde, 24 Ocak Çarşamba Tahtakale Bible House Immanuel Kilisesi’nde, 25 Ocak Perşembe Tarlabaşı Meryem Ana Süryani Ortodoks Kilisesi’nde, 26 Ocak Cuma Kadıköy S. Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde yapılacak. Kapanış ise 27 Ocak Cumartesi günü Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Katedrali’nde olacak. (SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler