Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İsviçre Manastır Kilisesi, 20 Yıllığına Moskova’ya Kiralandı

İsviçre Manastır Kilisesi, 20 Yıllığına Moskova’ya Kiralandı

İsviçre Manastır Kilisesi, 20 Yıllığına Moskova’ya Kiralandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1396 Beğen : 0

Yakın tarihte imzalanan bir anlaşmayla, Rus Ortodoks Kilisesi Korsun Diyakozluğu, Kutsal Şehit Maurice Antik Manastırı’nda bulunan tarihi bir kiliseyi 20 yıllığına kullanma hakkı elde etti.

Batı Avrupa’nın en eski ve kesintisiz şekilde hizmet veren Kutsal Şehit Maurice Bölgesel Manastırı, 515 yılında kuruldu. Roma İmparatoru Maximian’ın döneminde Hristiyanlara zulüm emrini uygulayan Theban Lejyonu tarafından şehit edilen Aziz Maurece’ye ithaf edildi ve onun öldürüldüğü yerde inşa edildi.

Eski çağlardan beri hem Doğu hem Batı Hristiyanlar için bir haç mevkii olan manastır, Hristiyan dünyasının büyük kutsal bir mekânı olarak kabul ediliyor. Eski kilise geleneğine göre, manastır Aziz Hippolu Augustinus geleneğine bağlı ve kiliseyi yöneten başrahip bir episkopos, çevresindeki cemaat ise manastırın episkoposluk bölgesine dahil.

İmzalanan anlaşma sonrasında Korsunlu Nestor’un kutsaması ile manastırın başrahibi ve ruhsal konseyinin izniyle Moskova Patrikhanesi’nin rahipleri manastırda hizmet etmeye başladı.

Manastır içinde yer alan Kutsal Havari Yakup Kilisesi’nin Korsun Episkoposluğu’na devri konusunda yapılan bir anlaşma, Çarşamba günü manastır başrahibi John (Scarsella) ve Paris’teki Trinity Katedrali’nden Rahip Augustine Sokolovsky’le geçtiğimiz Çarşamba günü imzalandı.

Anlaşmaya göre, Moskova Patrikhanesi’nin Korsun rahipleri İsviçre yasalarının izin verdiği azami kira süresi olan 20 yıllığına kiliseyi Ortodoks hizmeti için kullanabilecekler. 20 yıl sonra sözleşme otomatik olarak uzatılabilecek, ancak sözleşme Rus Patrikhanesi’ne herhangi bir mülkiyet hakkı vermiyor.(orthochristian)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler