Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İtalya'da açlık çılgına çevirdi

İtalya'da açlık çılgına çevirdi

İtalya'da açlık çılgına çevirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2859 Beğen : 0

Sant’Egidio adlı Katolik cemaatinin her Pazar günü Santa Maria in Trastevere Bazilikası’nda, yardıma muhtaçlara, evsizlere yönelik verdiği öğlen yemeğine kan bulaştı. Yemeğin başlamasından sonra kiliseye gelen 34 yaşındaki Fas asıllı adam, masalarda yer kalmadığını, yemeğin de bitmek üzere olduğunu söyleyen 2 gönüllüyü bıçakladı. Biri 41, diğeri 21 yaşında olan gönüllüler hastaneye kaldırılırken, onları bıçaklayan adam, öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

DAHA ÇOK AŞEVİ LAZIM

Sant’Egidio Cemaati Sözcüsü Mario Marazziti, krizle birlikte yoksulların sayısında büyük bir artış yaşandığını belirterek, “Birkaç hafta öncesine kadar bu kilisede düzenlediğimiz öğlen yemeklerine 20-25 kişi katılıyordu. Son günlerde bu sayı 100-120’ye ulaştı. Maalesef herkes için yer yok. Göçmenlerin sayısında artış olduğu kadar İtalyanlar’da da oldu.

Krizle birlikte çaresizlik, umutsuzluk da arttı. Daha fazla aşevi, yardım kuruluşu lazım” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler