Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber İtalyan rahip yeni bir günah üretti

İtalyan rahip yeni bir günah üretti

İtalyan rahip yeni bir günah üretti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3189 Beğen : 0

Padova yakınlarındaki Camposampiero kentinde rahiplik yapan Don Marco Scattolon, Paskalya Bayramı boyunca alışveriş yapan ve dükkânlarını açanlara karşı adeta bir aforoz çalışması başlattı. Ayinde konuşan rahip Scattolon, “Bugün (Pazar) alışveriş yapılmaz zira açlıktan ölmeyiz. Alışverişi Cumartesi ya da Pazartesi yapabilirsiniz. Buna başkaldırmalıyız” diyerek, bu kişilerin tövbe etmek, arınmak için kiliseye gelmeleri gerektiğini belirtti.

Rahip Don Marco, “Bayramlar, sadece dini açıdan değil insani açıdan da önemlidir. Ailelerin bir arada olduğu nadir anlardandır. Alışveriş yapmak yerine bu fırsatı değerlendirmeliyiz” tavsiyesinde de bulundu. Rahip Don Marco, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyarılarının fayda ettiğini, kiliseye gelenlerin sayısında artış olduğunu ve Paskalya Yortusu öncesi Kutsal Hafta boyunca kilisenin dolup taşmasından dolayı memnun olduğunu belirtti. Paskalya duası için kiliseye gelen inananlardan biri, “Alışveriş yapmaya niyetliydim ancak fikrimi değiştirdim ve buraya geldim” dedi. Don Marco Scattolon, halkı dua etmeye çağırmak ve alışverişten vazgeçirmek için Noel Bayramı boyunca kilisenin kapısına, “Pazar günleri de açığız. Bir ayin alana ikincisi bedava” diye yazmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler