Hıristiyan Haber

Kanada'da Noel Baba Yürüyüşü

Kanada'da Noel Baba Yürüyüşü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2496 Beğen : 0

Kanada'nın Toronto kentinde Santa Claus Parade adlı Noel Baba Yürüyüşü'nün bu yıl 109'uncusu gerçekleştirildi.

Ülkenin birçok kentinde bir asrı aşkın süredir her yıl aralıksız düzenlenen Noel Baba Yürüyüşü için şehir merkezindeki birçok yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yollar adeta piknik alanına döndü.

Toronto'da yazdan kalma ılıman bir havanın da etkisiyle sabah saatlerinden itibaren sokaklara çıkan vatandaşlar, cadde kenarlarına battaniyelerini serip, Noel Baba'nın gelişini bekledi. Trafiğe kapalı yolları oyun alanları haline getiren aileler, çocuklarıyla yola resimler yaptılar, dileklerini yazdılar.


-Belediye Başkanı Ford katılmadı-

Şehir merkezindeki University Avenü'de Toronto polisinin geçişi ile başlayan yürüyüşe, uyuşturucu kullandığı yönünde iddiaların ortaya atıldığı Toronto Belediye Başkanı Rob Ford katılmadı.

Saatlerce süren Santa Claus Parade'e, Toronto'nun yanı sıra çevre şehirlerden üniversite öğrencileri ve dernekler de katıldı.

Bu arada bir grup öğrenci, Toronto'da yaşayan farklı milletlerden insanları temsilen, birçok ülkenin bayrağı ile yürüdü. Bir Tayvanlı öğrenci de Türk bayrağı taşıdı.

Kortejin en sonunda yer alan Noel Baba ise halkı, "Florida'daydım. Orası çok sıcaktı" diyerek selamladı. Torontolulara "Merry Christmas" diyen Noel Baba, yardımcıları aracılığıyla da halktan dilek zarflarını topladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler