Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Katolik Kilisesi şoksuz kesim’e tepki gösterdi

Katolik Kilisesi şoksuz kesim’e tepki gösterdi

Katolik Kilisesi şoksuz kesim’e tepki gösterdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1940 Beğen : 0

BELÇİKA’daki Roma Katolik Kilisesi Başpapazı Jozef de Kesel, yayımladığı bildiride, Belçikalı yetkililere insanların temel dini özgürlüklerini göz ardı etmeme çağrısında bulundu. Müslümanlar ve Musevilerin dini usullere göre yaptığı kesimlerin sınırlı sayıda hayvanı etkilediğini belirten Kesel, tartışılan tasarının Müslüman ve Musevi vatandaşların hayat tarzlarını ve gıda tüketimine ilişkin kuralları hedef aldığını ifade etti. Hayvanların durumunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Hıristiyan din adamı, “Hayvanların çektiği acının en aza indirilmesi gerektiğini biz de kabul ediyoruz. Ancak gıda endüstrisinde yetkililerin odaklanması gereken hijyen ve kamu sağlığına ilişkin çok daha ciddi sorunlar bulunuyor” dedi.

1 EYLÜL 2019’DA SONA ERECEK

Valonya Parlamentosu Çevre Komisyonu’nda iki hafta önce oy birliğiyle kabul edilen yasak kararının 17 Mayıs’ta Genel Kurul’da da onaylanması durumunda İslami ve Musevi usullere göre kesim, 1 Eylül 2019’da sona erecek. Koyun ve sığırların şoklanmadan kesilmesinin yasaklanması öngören tasarının güçlü siyasi partilerin desteğiyle geçmesine kesin gözle bakılıyor. Tasarıyı destekleyen siyasiler, “Hayvanların kesilme anında acı çekmesini engellemek istiyoruz.” diyerek kendilerini savunurken, Müslüman ve Museviler ise yasağa tepki gösteriyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler