Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kenya’daki Yetimhanede Çocuklara Vaftiz Töreni

Kenya’daki Yetimhanede Çocuklara Vaftiz Töreni

Kenya’daki Yetimhanede Çocuklara Vaftiz Töreni
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3037 Beğen : 0

Kenya’nın Azize Irene Ortodoks Hizmeti ve Yetimhanesinde vaftiz kutlandı.

Yetimhanenin 35 çocuğu için Kutsal Vaftiz Töreni yapıldı. Bu törenin, Azize Irene Ortodoks Hizmeti ve Yetimhanesi tarihindeki bu ilk toplu Vaftiz töreni olduğu bildirdi. Törenden sonra artık yetimhanede vaftiz edilerek kilise ailesine katılmış 60’dan fazla çocuk var.

Kenya’da kurulan Azize Irene Yetimhanesi Rahip Constantinos ve presbyter Teresa Jepchumba tarafından 2010 yılında faaliyete geçti. Yetimhanede şu anda 140 korunmasız çocuğa bakılıyor. Bu çocukların 40’ı tamamen yetimhanede yaşayan yetimlerden oluşuyor. Hizmet, Ocak ayında yetimleri barındırmak için kalıcı evler yapabilmek için arazi elde edebildiğini açıkladı.

Aralarından Birleşik Ortodoks Afrika’nın da bulunduğu misyon kuruluşları tarafından Peder Silouan öncülüğünde kurulan yetimhanenin yanı sıra başka bir yerde kurulan Barnabas Yetimhanesi’nde de 2017 mayısında 11 çocuk vaftiz edilmişti.


Etiketler : Kenya, Yetimhane, Vaftiz, ,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler