Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kenya'da kiliselere saldırı: 15 ölü

Kenya'da kiliselere saldırı: 15 ölü

Kenya'da kiliselere saldırı: 15 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2803 Beğen : 0

Yerel Polis yetkilisi Philip Ndolo, kentte iki kiliseye, el bombası atılarak ve ateş açılarak saldırıldığını belirtti.

El-Şebab militanlarını yakalamak için Somali’ye asker göndermesinden beri Kenya'nın sınır bölgesinde gerilim tırmanmaktaydı.

Geçen Ekim ayında asker göndermeye başlayan Kenya, bunun El-Şebab’ın yaptığını iddia ettiği adam kaçırma ve başka şiddet olaylarını azaltmak için olduğunu açıklamıştı.

Operasyonların başlamasından beri Kenya’da artan bombalama olaylarından da El-Şebab sorumlu tutulmuştu. Örgüt ise Kenya’da herhangi bir saldırıyla ilgisi olmadığını belirtiyor.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan BBC muhabiri Kevin Mwachiro, kiliselere düzenlenen saldırıları hiçbir grubun henüz üslenmediğini, ama El-Şebab’ın bundan da sorumlu tutulacağını söylüyor.

AFP Haber ajansı, Kenya Müslümanları Yüksek Konseyi’nin de Pazar günü gerçekleştirilen saldırıları kınadığını ve “her ibadet mekânına saygı duyulmalı” açıklaması yaptığını aktarıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler