Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Kıpti Hıristiyanlara saldırılar arttı

Kıpti Hıristiyanlara saldırılar arttı

Kıpti Hıristiyanlara saldırılar arttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2643 Beğen : 0

Kıptilere göre, eski cumhurbaşkanı ve Müslüman Kardeşler hareketine karşı kampanya yürüttükleri için, radikal İslamcılar tarafından mimlendiler.

Kıptilere yönelik saldırılar

Mursi'nin iktidarına son verilmesinden bu yana, ülkenin çeşitli kesimlerinde Kıpti Hristiyanlara yönelik bir dizi saldırı düzenlendi.

6 Temmuz'da kuzeydeki Sinai kentinde bir pazarda bir rahip, silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.

Beş gün sonra da aynı bölgede başka bir Kıpti Mısırlı, kafası kesilmiş halde bulundu.

Burası, Mursi'nin devrilmesi sonrası İslamcı militanların ordu ve güvenlik birimlerine saldırılar düzenlediği yerler arasında.

Daha güneyde, İslamcıların güçlü olduğu ücra köylerde de Hristiyanların evleri ve dükkanlarının kundaklandığı yolunda haberler var.

Kahire'nin 350 km güneyindeki Dalga köyünde bir kilise ise ateşe verildi.

Rahip Ayoub Youssef, Mursi'nin devrildiği gece yaşananları "Sayıları 500’ü buluyordu. Kiliseyi sloganlar atarak bastılar. Yazıklar olsun size Hristiyanlar! Cumhurbaşkanına komplo kurdunuz, hainler!" diye bağırıyorlardı. Her yeri, pencereleri, hatta tuvaletleri bile yıkıp yağmaladılar. Meryem Ana heykelini kırdıktan sonra kiliseyi ateşe verdiler" diye anlattı.

Rahip Youssef, hayatını Müslüman komşularına borçlu olduğunu söyledi: "Kilisenin çatısından evlerine kaçmama yardım ettiler. Onlar olmasaydı, linç edilmiştim."

Kıpti Hristiyanlar, Mısır'ın 85 milyonluk nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyor.

Uzun yıllar kendilerine karşı ayrımcılık yapıldığını savunan, ancak siyasetten uzak duran Kıptiler, siyaset sahnesinde son dönemdeki değişiklikleri takiben seslerini daha aktif rol oynamaya başladı.

Kıptilerin yeni lideri Tavadros, devrik cumhurbaşkanı açıkça eleştirirken Mısırlıları birbirlerine düşman eden bir lider olmakla suçlamıştı.

Tavadros, Mursi'nin devrilmesini de olumlu karşıladığını açıklamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler