Hıristiyan Haber

Kriz papazları da vurdu

Kriz papazları da vurdu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2715 Beğen : 0

Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi aylık 2.000 Euro'dan fazla kazanan çalışanlarının maaşlarında kesintiye gidiyor. Kutsal Kilise Meclisi'nin bu kararı özellikle üst kademe papazları etkileyecek. Ada ekonomisinin içine düştüğü ekonomik krizin kendilerini de etkilediğini belirten Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskopos'u II. Hrisostomos "Kilise gelirleri düştü ve yakın zamanda da tekrar artacak gibi görünmüyor" diye konuştu.

Başpiskopos, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada ancak hayatını idare edecek kadar kazanan genç rahiplerin kesintilerden etkilenmeyeceğini beyan etti.

ARAZİ ZENGİNİ KİLİSE

Ortodoks rahipler, Katolik meslektaşlarının aksine evlenebiliyor. Bu nedenle kendilerinin yanında bakmaları gereken aileleri de durumdan etkilenecek. Güney Kıbrıs'ta Ortodoks Kilisesi devletten sonra en çok araziye sahip olan kurum ve birçok şirkette ortaklığı bulunuyor. Bu yüzden haziran ayında mali yardım isteyen beşinci Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Güney Kıbrıs'taki kötü gidişat kilise gelirlerine büyük darbe vurdu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler