Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber “Kudüs’te Hristiyanlarla Müslümanlar kardeşçe yaşıyor”

“Kudüs’te Hristiyanlarla Müslümanlar kardeşçe yaşıyor”

“Kudüs’te Hristiyanlarla Müslümanlar kardeşçe yaşıyor”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2665 Beğen : 0

Filistin Devlet Başkanı Abbas Beytüllahim’deki Manastır’dan dünyaya seslendi: “Kudüs’te Hristiyanlarla Müslümanlar kardeşçe yaşıyor”. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Doğu Kudüs, Filistin Devleti’nin başkentidir. Herkesin din ve geleneğinin gerektirdiklerini özgürce uygulayabilmesi için Kudüs’ün tüm dinlere açık olması gerekir” dedi.

Beytullahim’deki Fransisken Manastırı’nda yılbaşı dolayısıyla tertip edilen yemeğe katılan Abbas, komşularıyla barış istediklerini belirterek, “1967 yılında işgal edilen toprakların, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti topraklarıdır. Buna alternatif olarak sunulan herhangi bir teklifi kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Her daim barışa açık olduklarını ve barış çağrısı yapmayı sürdüreceklerini ifade eden Abbas, Hristiyanlarla Müslümanların kardeşçe yaşadığını söyledi.

Yemeğe Abbas’ın yanı sıra Başbakan Rami el-Hamdallah, Ürdün Kralı Abdullah’ı temsilen Turizm Bakanı Nidal Katamin, Japonya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Kozo Tashimo da katıldı.

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesini öngören “Filistin karar tasarısını” 18 Aralık’ta BM Güvenlik Konseyi’ne sunmuştu. Tasarıda Doğu Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olması gibi bazı düzenlemelerin yapıldığı belirtilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler