Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisliği'nden Papa Ziyareti Açıklaması

Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisliği'nden Papa Ziyareti Açıklaması

Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisliği'nden Papa Ziyareti Açıklaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3092 Beğen : 0

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisliği, Papa Frnacis’in Türkiye yapacağı ziyaretle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada tam metnini yayımlıyoruz.

İstanbul Katolik Kilisesi, Papa Franciscus Hazretleri’nin binlerce yıldır Hristiyan geleneğinin izlerini taşıyan bu şehre yapacağı ziyaret vesilesiyle tüm Türkiye halkı ve bütün iyi niyetli insanlarla birlikte bu tarihi an için sevinç duymaktadır.

Antik Roma ve Yeni Roma’daki kardeş Kiliselerin görüşmesi, Kutlu Papa 6. Pavlus ile Patrik 1. Athenagoras’ın 6 Ocak 1964 tarihinde Kudüs’te buluşmalarıyla başlar. Bu buluşmayı muteakkip yıllarda yapılan karşılıklı ziyaretlerle diyalog artmıştır.


30 Kasım 1969 yılında Roma Kilisesi, Konstantinopolis Ekümenik Patrikhanesi’nin kurucu Azizi olan Andreas’ın bayramı için Kardinal Willebrand başkanlığındaki bir heyeti İstanbul’a göndermiştir. Bunu izleyen yıl da Ekümenik Patrikhane’den gönderilen bir heyet Roma Kilisesi’nin kurucu Azizleri Petrus ve Pavlus’un bayramıiçin Roma’ya gitmişlerdir. O zamandan bugüne karşılıklı ziyaretler devam etmiş veiki kez Papa Hazretleri bizzat Aziz Yorgo Patrikhane Kilisesini ziyaret ederek Rum Ortodoks kardeşlerimiz ile onların kurucu aziz bayram merasimlerine iştirak etmiştir. Aynı şekilde Ekümenik Patrik Hazretleri de birçok kez Roma’ya bu münasebet ile iade-i-ziyaret gerçekleştirmiştir.

Bu yüzden Papa Franciscus Hazretleri’nin bu yilki ziyareti bahsettiğimiz güzel
geleneğin devamına işaret etmektedir. Patrik 1. Bartholomeos Hazretleri’nin
dediği gibi “Mesih’te tam bir birlik sağlanması gibi kutsal bir neden için yoğun bir
şekilde ve birlikte çalışmak istiyoruz”. Papa Franciscus Hazretleri’nin Fener’de 29 Kasım günü arife akşam övgüsü dualarına ve 30 Kasım günü Kutsal Ayin’e
katılmasının sebebi budur. Ayrıca bu buluşmalar sırasında kardes Kiliseler
arasındaki diyalog çabalarını teşvik eden bir ortak açıklamanın yapılması da
beklenmektedir.

Belirlenen programa göre Vatikan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti
arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Papa Hazretleri Roma’dan direkt olarak
Ankara’ya gidecektir. Protokol görüşmelerinin yanı sıra Papa Franciscus’un
Diyanet İşleri Başkanı ile görüşme arzusunu çok değerli buluyor, bu görüşmenin
Katolik Kilisesi’nin bu topraklardaki varlığına dikkat çekeceğine, dinlerin barış
içinde birlikte yaşamasına ve İslam – Hristiyanlık diyaloğunu ilerleteceğine
inandığımızı vurgulamak isteriz.

Papa Hazretleri 29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 16:00’da
İstanbul Saint Esprit Katedrali’ndeki bu ayini icra edecektir. Bu merasim Katolik
Kilisesi’nin farklı geleneklere sahip olan cemaatlerinin katılımı ile çok mezhepli bir şekilde kutlanacak ve törene Doğu Kiliseleri ile Protestan Kiliselerinin temsilcileri de iştirak edeceklerdir. Yerel kilisemizin kurucu ve koruyucu azizleri
Konstantinopolis Patriği Aziz Altınağızlı Yuhanna (4. yüzyıl) ve İstanbul’da PapalıkVekilliği yapmış olan Aziz 23. Yuhanna (20. yüzyıl) olmaları çok anlamlıdır. Bu ikiaziz bu şehirde mevcut olan Hristiyanlık tarihini kucaklamaktadır. Ayin sonunda Ekümenik Patrik 1. Bartholomeos Hazretleri ve Roma Episkoposu Franciscus Hazretleri, birlikte, ayine katılan ve katılamayan sürüyü takdis edeceklerdir.


Neşe dolu kalp ve saygı ile Papa Franciscus’u bekliyor, aramıza gelip verdiği mesaj ile inancımızı geliştirmesini ve tarihin Rab’bi ve düyanın kurtarıcısı olan Mesih İsa’ya olan umudumuzu arttırmasını diliyoruz.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler