Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Libya’da Öldürülen Kıpti Hristiyanlar Mirası Yaşıyor

Libya’da Öldürülen Kıpti Hristiyanlar Mirası Yaşıyor

Libya’da Öldürülen Kıpti Hristiyanlar Mirası Yaşıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1623 Beğen : 0

Libya’daki bir sahilde IŞİD tarafından 21 Mısırlı Hristiyanın kafalarının kesilmesinden bu yana iki yıl geçti. Mısır’da zulüm devam ederken, 2015 yılında şehit olanların aileleri iman ve inançla yaşamaya devam ettiler.

Haber, bu vahşetin gerçekleştiği Şubat 2015’ten beri IŞİD tarafından öldürülen ailelere destek veren Hristiyan bir grup olan “Focus on the Family” tarafından bildirildi.

Kutsal Kitap’ı Yaşamlarında Gördük

Muhabirler, “ İnançlı ailelerin acı, kayıp ve sıkıntılara verdikleri tepkilerde yaşamlarında Kutsal Kitap’ı gördük” şeklinde bildirdiler.

Ekip, e-postayla yapılan yeni bir güncellemede, “Libya şehitlerinin aileleri hakkında en iyi haber, onların iki yıldan fazla bir süre sonra bile hala Tanrı’nın lütfuyla yaşıyor olmaları ve kendi inançlarına bağlı kalarak, şehitlerinin bütün dünyaya gerçek birer Hristiyanın nasıl yaşaması ve Mesih’in zaferi için nasıl ölmesi gerektiğini gösterdikleridir” diye yazıldı.

“Düzenli olarak aileleri ziyaret ederken şehitlerimizin eşlerinden bazılarıyla bir araya geldik ve onlara çocuklarını ve şu an nasıl yaşadıklarını sorduk, ortak cevap şuydu: “Çocuklarımız okullarında arkadaşları arasında babalarıyla çok gurur duyuyorlar.”

Libya’da Öldürülenlerin Mirası Yaşıyor ve Acılar Paylaşılıyor

Ekip, “Bu ailelerin çoğu evlerine tüm şehitlerin başlarının üzerinde birer taç olan fotoğrafları asıyorlar’ diye bildirdi.

Geçtiğimiz altı ayda Mısır’daki Kıpti Hristiyanlara yönelik dört büyük terör saldırısı gerçekleştirildi: Aralık ayında Kahire’deki bir kilisenin bombalanması, Tanta ve İskenderiye’deki iki Kıpti kilisenin “Palm Pazarı” gününde bombalanması ve geçen ay Elminia’daki bir otobüste Hristiyan hacılara toplu olarak ateş açılması.

Mısır’ın Kıpti Hristiyan cemaati çoğunlukta Müslüman ülkenin yaklaşık % 10’ unu temsil ediyor. Raporda, 2015 yılında bu zorlu deneyimi yaşayan Hristiyan ailelerin yeni saldırılar sırasında ölenlerin ailelerinin acılarını paylaştıkları belirtildi.

Haberde, ‘Kahire, Tanta, İskenderiye ve en son olarak Elminia’da otobüste meydana gelen Hristiyanlara yönelik saldırısı sonrasında, bu ailelerin hayatında çok yakında tanık olduğumuz inanılmaz etkileyici iman işaretlerden biri, bazı ailelerin ‘aile üyelerinin yeni mağdurlara başsağlığı dilemek ve Tanrı’nın bu zorlu acı verici deneyimde nasıl vefalı olduğunu ve onları nasıl güçlendirdiğinin gerçek bir örneğini paylaşmak için gitmesiydi.’ denmektedir.

Rapor şu sözlerle sonlanmakta: “Rabbimiz İsa Mesih’in Babası, merhametin ve tüm huzurun Tanrısı, tüm sıkıntılarımızda bizi rahatlatan ve bu sayede Tanrı’dan aldığımız yardımla sıkıntıda olan diğerlerine yardım edebilmemizi sağlayan Tanrı’ya şükürler olsun; Mesih için ne kadar çok cefa çekersek, Baba Tanrı’da bize Mesih aracılığıyla o kadar çok yardım edecektir. “



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler