Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Meksika'da Son Yılda Öldürülen Rahip Sayısı 32'ye Yükseldi

Meksika'da Son Yılda Öldürülen Rahip Sayısı 32'ye Yükseldi

Meksika'da Son Yılda Öldürülen Rahip Sayısı 32'ye Yükseldi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1527 Beğen : 0

Meksika’da bir Katolik rahibin daha öldürüldüğü ülkedeki Episkoposlar Konseyi tarafından geçtiğimiz hafta açıklandı. Catholic Herald’a göre, Pasifik kıyılarında Nayarit eyaletinde yerli bir rahip olan Felipe Altamirano Carrillo’nun ölümü, 2006’dan bu yana öldürülen rahiplerin sayısını 32’ye yükseltti.

Episkoposlar Konseyi’nin daha fazla ayrıntı vermediği; ancak yerel medya tarafından Peder Carrillo’nun Pazartesi günü araba kullanırken vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Peder Altamirano, Ocak ayında Kuzey’deki Coahuila eyaletinde ölü olarak bulunan rahipten sonra, Meksika’da bu yıl öldürülen ikinci rahip oldu. Bu ölümler, 1990 yılından bu yana 52, 2012’den bu yana en az 17 ölüm olmak üzere, rahiplere yönelik şiddet eğiliminin bir parçası haline geldi.

Bazı uzmanlar, 2006 yılında rahip cinayetlerindeki artışın, Meksika ordusunun uyuşturucuya bağlı şiddeti ezmeye yönelik girişimini başlatması sebebi ile ölü sayısında meydana gelen büyük çaptaki artışla beraber şiddet olaylarındaki genel bir artışın mağduru olabileceklerine değindiler. Meksika’da Hristiyan bir kuruluş çalışanı, “Meksika’da inancı sebebiyle öldürülenler sadece rahipler değil” diye bir açıklamada bulundu.

Meksika Üniversitesi’nde Latin Amerika araştırmalarında profesör olan Jorge Eugenio Hernandez Trasloheros, Christian Today’le yaptığı röportajında “Rahiplerin halk ile aynı kaderi paylaşmasının garip olmadığını” ifade etmiş, bazen rahiplerin kilisenin ondalık sistemindeki para sebebiyle hedef alındıklarını ve cinayetler sebebiyle korkuyu arttırdığını söyledi.

Ancak, Meksikalı Katolik Multimedya Merkezi (Centro Católico Multimedial – CCM) rahibi ve müdürü Omar Sotelo, din adamlarının adaletsizliğe ve şiddete karşı vaaz verdikleri için belirli bir şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Şubat 2016’da yayınlanan haberde, “Onlar göçmenleri savunuyorlar, uyuşturucu kaçakçılığına karşılar. Çetelerin kasabalarda büyümesine şahit olan rahipler, genellikle suçluların kim olduklarını biliyorlar. Dolayısıyla, bazı suçlular bunu bir tehdit olarak görebilir” diye belirtmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler