Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Mor Petrus ve Mor Pavlus ayinle anıldı

Mor Petrus ve Mor Pavlus ayinle anıldı

Mor Petrus ve Mor Pavlus ayinle anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3311 Beğen : 0

Adıyaman'da Süryani Cemaati tarafından Mor Petrus ve Mor Pavlus'u anma ayini gerçekleştirildi. Mara Mahallesi'nde bulunan Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'nde her yıl gerçekleştirilen ayine Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda Süryani katıldı. Ayinde dua edildi ve mum yakıldı.

Ayine katılan İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Cemaati Metropoliti ve Patrik Vekili Filüksinos Yusuf Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin yıldan beri Mor Petrus ve Mor Pavlus'un bayramının kutlandığını söyledi.

Ayinin yapıldığı kilisenin Mor Petrus ve Mor Pavlus'un adını taşımasının ayinin önemini artırdığını ifade eden Çetin, "Bu vesileyle dünyanın birçok yerinden Adıyaman çevresinden insanlarımız buraya geliyor. Genel olarak da Avrupa ülkelerinden, Amerika'dan, Arap ülkelerinden hatta Avustralya'dan buraya gelen oluyor" dedi.

Kilisenin 1984 yılından 1999 yılına kadar kapalı olduğunu anımsatan Çetin, kilisenin açılmasıyla birlikte her yıl gelerek buradaki ayinlere katıldığını belirtti.

Türkiye'nin farkı inanç ve kültürler, etnik kökenler noktasında zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

"Bu durum ülkemizin zenginliğini gösteriyor. Etrafımıza baktığımızda maalesef Suriye, Irak gibi ülkelerde savaşlar son bulmuyor. Bizler bu duruma çok fazla üzülüyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, kalkınması, tanıtımı için hem dua ediyoruz hem de çaba harcıyoruz. Bu hususta din adamlarına da görev düşüyor. Adıyaman'a gelenler tekrardan yaşadıkları yerlere döndüklerinde her biri bu bölgemiz ve ülkemiz için fahri elçi olarak gördüklerini ve duyduklarını anlatacaklardır. Her yıl programımıza katılımlar daha fazla olacaktır. Adıyaman’daki devlet yetkililerimiz, halkımız bizleri çok güzel karşıladılar. Böylelikle ön yargılar kalkmış oluyor. İnsanların birbirlerini görmesi, diyalog kurması bambaşka bir durum."

Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Griğoryos Merki Ürek ise ayinlerini her yıl 29 Haziran'da Mor Pavlus ve Mor Petrus için anma ayini düzenlediklerini ancak bu yıl bazı sebeplerden dolayı ayini bu gün gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ayin sayesinde birçok kişinin Adıyaman'a gelerek burada gezme, görme ve ibadet yapma fırsatı bulduğunu belirten Ürek, "Bu ayine katılanlarla birlikte özellikle dünyanın huzurunu temenni ediyoruz. Huzurun bütün dünyaya ve memleketimize gelmesini diliyorum. Aslında bu ayin bütün insanlar için yakarış duasıdır. İnsanların huzuru anlamaları, kendi aralarında tesis etmeleri için bir vesiledir" diye konuştu.

Ayinin sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler