Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Moskova’ya 200 yeni kilise yapılacak

Moskova’ya 200 yeni kilise yapılacak

Moskova’ya 200 yeni kilise yapılacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3099 Beğen : 0

İnşaat sürecinin bağışlarla bağlantılı olduğunu hatırlatan Başkan yardımcısı Resin, “Bizim hedefimiz her yıl en az 10 kilisenin inşaat çalışmalarının ve ihale sürecinin tamamlanması. Şimdiden 70 ayrı alan kilise inşaatı ile ilgili ayrıldı.” bilgisini verdi.

Rusya’da Ortodoks Kilisesi son dönemde toplum yaşamında etkinliğini artırıyor. Okullarda tercihli din eğitiminin başlaması, orduda komutan din adamlarının görevlendirilmesi önemli değişimler arasında yer alıyor. Kadınların daha dikkatli giyinmeleri, kürtajın yasaklanması ve eş cinsel gösterilere izin verilmemesi gibi konularda da kilise öne çıkıyor.
Rusya’da 1991’den bu yana 23 bin kilise inşa edildi ve ülke genelinde 30 bin kilise faaliyet gösteriyor. Sovyet döneminde 22’ye kadar düşen manastır sayısı ise bini aştı.

ÜÇ DE YENİ CAMİ YAPILACAK

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan 4 cami ise 1,5 milyon Müslüman’ın yaşadığı kente yetmiyor. 10 ayrı bölge için birer yeni cami isteyen Müslüman toplum, belediyeden 3 yeni cami izni kopardı. İnterfaks’a konuşan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, “Butova’ya, İslam Üniversitesi’nin bulunduğu Lyublina’ya ve İslam Kültür Merkezi’nin inşa edileceği Shosse Entuziastov’a birer cami inşa edilecek.” bilgisini vermişti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev önceki yıl Ufa’da Müslüman din adamları ile buluşmasında, “1990’lı yılların başında Rusya’da 90 cami vardı. Dini eğitim veren hiç okul yoktu. Şimdi ise 7 binin üzerinde cami var. 96 Müslüman din adamı yetiştiren kurum ve 7 üniversite var. Sadece son dört yılda 320 yeni cami inşa edildi. Çalışmalar her yerde. Rusya’nın merkezinde. Çeçenistan, Dağıstan, Tataristan ve diğer Kafkas Cumhuriyetlerinde. Kabardina-Balkar ve İnguşetya’da yeni kurumlar inşa ediliyor.” bilgisini vermişti.

Levada Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre 143 milyon insanın yaşadığı Rusya’da yüzde 74 kendini Ortodoks Hristiyan olarak tanımlıyor. Yüzde 7 kendini Müslüman olarak görürken, ateist olarak tanımlayanlar yüzde 5’lere gerilemiş durumda.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler