Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Muhteşem Yüzyıl dizisini afaroz etti

Muhteşem Yüzyıl dizisini afaroz etti

Muhteşem Yüzyıl dizisini afaroz etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 4077 Beğen : 0

Türkiye gibi komşu ülkelerde de ilgiyle gizlenen Türk dizilerine Yunanistan'da kiliseden tepki var. Selanik Metropoliti Anthimos, her gün prime-time kuşağında gösterilen Türk dizisi "Muhteşem Yüzyıl"ı aforoz etti

CNN Türk'ün haberine göre, Anthimos, Selanik'teki Ayasofya Kilise'sinde yönettiği dini ayinden sonra verdiği vaazda "Kimse Muhteşem Yüzyıl'ı seyretmesin. Çünkü bu Türk dizilerini izleyerek teslim olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.

Hazreti Muhammed'e hakaret eden film yüzünden Ortadoğu 'da çıkan olaylara da değinen Anhtimos "Bu insanlar bir film için dünyayı mahvedebilir. Hayır, istediğim din bu değil. Bu din Batı Trakya 'da da birliği kırmaya çalışıyor. Batı Trakya 'da birliğin bozulması çabalarında sanırım Almanya da katılıyor" diye konuştu.

Anthimos "Muhteşem Yüzyıl" dizisi başlamadan önce de Yunan halkını Yunan televizyonlarında gösterilen Türk dizilerini izlememeye çağırmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler