Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber New York Katolik Başepiskoposluğu, Cinsel İstismar Mağdurlarına Tazminat Ödedi

New York Katolik Başepiskoposluğu, Cinsel İstismar Mağdurlarına Tazminat Ödedi

New York Katolik Başepiskoposluğu, Cinsel İstismar Mağdurlarına Tazminat Ödedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1558 Beğen : 0

New York Katolik Başepiskoposluğu, din adamları tarafından cinsel istismara uğrayan 189 kişiye 40 milyon dolar tazminat ödedi.

Yapılan açıklamalara göre, Katolik Başepiskoposluğu tazminat programı kapsamında 189 kişiye aralarında paylaştırılacak şekilde 40.050.000 dolarlık ödeme yaptı. Ödemeler kişi başı ortalama 211.600 dolar olarak gerçekleştirildi.

New York Katolik Başepiskoposluğu’nun olay ile ilgili hazırladığı sekiz sayfalık raporda, kilisenin cinsel istismarla mücadele çabaları yer alıyor. Raporda; ‘’Tazminat programı başvuruları 1 Kasım tarihinde sonlanmış olsa da sonrasında birçok kişi daha başvuruda bulundu. Program yöneticileri ek başvuruları tek tek incelemeye devam ediyor” açıklaması yer alıyor. Raporda ayrıca, kilisenin, çocuklara karşı işlenen cinsel istismarlar ile nasıl mücadele ettiği de anlatılıyor. Bu da Kilisenin kötü muameleyi önleme ve mağdurlara yardım etme konusunda etkin olduğunu gösteriyor.

Katolik Episkoposlar yürütmüş oldukları tazminat programının oldukça başarılı sonuçlar verdiğini ve diğer kiliselerin için de bir örnek olduklarını söylüyorlar. Cinsel istismar kurbanlarından hayatta kalanlar, kilisenin onlara karşı anlayışından ve yardımlarından dolayı şükranlarını dile getirdi.

Episkoposluk, tazminat programı için uzun vadeli bir kredi kullandıklarını ve kilisede toplanan bağışların bu programda kullanılmadığının altını çizdi. Episkoposlar başlattıkları yardım programının cinsel istismar mağdurlarını teselli etmesi ve onlara faydası sağlaması için dua ediyor. Ayrıca mağdurların yardım için kiliseye gelmesinden de oldukça mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Ekim 2016 yılında New York Başepiskoposu Timothy Dolan, din adamları tarafından cinsel istismara uğrayanlar için mali tazminat programı oluşturulacağını açıklamıştı. 2017 Kasım ayında bu program hayata geçti ve günümüzde birçok kişiye yardım etmeye devam ediyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler