Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ortodoks Gençler Karnavalı Kutladı

Ortodoks Gençler Karnavalı Kutladı

Ortodoks Gençler Karnavalı Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2551 Beğen : 0

İskenderun’da yaşayan Ortodokslar, her yıl geleneksel olarak “Paskalya Orucu” öncesi düzenledikleri karnavalların ilkini geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. İskenderun Aziz Corç Ortodoks Kilisesi (Mar Circos) bahçesinde bir araya gelen Hristiyan vatandaşlar oruç dönemine girmeden önce gönüllerince eğlendi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen karnavalların ilkini gerçekleştiren cemaat üyeleri, oruç dönemine girilmesini halaylar çekerek kutladı. İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu tarafından da cemaat üyelerine pilav üstü döner ve yöresel tatlı olan Müşebbek ikram edildi.

Aziz Corç Ortodoks Kilisesi bahçesinde toplanarak yemeklerini ve tatlılarını yiyen İskenderunlu Ortodokslar, daha sonra Davul-Zurna eşliğinde halaylar çekerek Paskalya Dönemine erişebilmenin sevincini yaşadılar. Cemaat üyeleri Türkçe ve Arapça çalınan şarkılarla mutluluklarını saatlerce sürdürdüler.

Karnaval etkinliğine, İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu üyeleri ile İskenderun Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım’ın yanı sıra çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir cemaat grubu katıldı. İki Pazar üst üste düzenlenecek karnavalların ardından, Ortodoks Cemaati yaklaşık 50 gün sürecek olan Paskalya orucuna başlayacak.

Latince “Carne Vale” (Ete veda) sözünden gelen karnaval, et yenilmeyen paskalya orucu öncesinden düzenlenen şenlikleri ifade etmek için kullanılır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler