Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ortodokslar Buzlu Suda Epifani Bayramı’nı Kutladılar

Ortodokslar Buzlu Suda Epifani Bayramı’nı Kutladılar

Ortodokslar Buzlu Suda Epifani Bayramı’nı Kutladılar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2675 Beğen : 0

Rus Ortodoks’lar Epifani Bayramı’nın kutlamaları için buzlu suya girdiler. İsa’nın doğumundan 12 gün sonra kutlanan ‘Onikinci gün bayramı’ olarak da adlandırılan Epifani Bayramı’nda Ruslar, her sene olduğu gibi bu sene de kutsanmış buz gibi suya girdiler.

6 Ocak’ta kutlanan bu bayramda, Katoliklik ve Protestanlıkta doğudan gelen üç yıldız bilimcinin (Efsanelerde Gaspar, Melkior ve Baltazar isimli üç kral oldukları da söylenir.) Bebek İsa’yı ziyaret etmesi olarak anılır. Ortodokslar ise Ürdün Nehri’nde İsa’nın vaftiz olması olarak adlandırıyorlar. Epifani Bayramı, Ortodokslar tarafından 19 Ocak yani eski takvime göre 6 Ocak’ta kutlanmaktadır.

Haç formunda kesilmiş, buzlu havuzlara ahşap merdivenlerle inip, dua ederek 3 kez suya girip çıkıyorlar yani vaftiz oluyorlar.

Epifani Bayramı’nın kutlanacağı her bölgede özel güvenlik güçleri ve ilk yardım servisleri yer alıyor. Kutlamalar boyunca Moskova genelinde 780’den fazla kurtarma ekibi, 1500 polis ve 59 sağlık ekibi görev alıyor. Kurtarma ekipleri vaftiz alanlarını sürekli gözetim altında tutuyor ve görevliler, suya girecek kişilere kutlamanın bir trajediye dönüşmemesi için kuralları hatırlatıyor. Sağlık görevlileri vaftiz olmak isteyen kişileri önce sağlık kontrollerinden geçiriyor ve suya girmeden önce alkol kullanmamaları konusunda uyarıyor. Yüksek tansiyon, diyabet, kalp damar, böbrek hastaları ve hamileler bu kutlamaya katılamıyor. Güvenlik önlemleri alınmadığı ve sağlık ekiplerinin bulunmadığı bölgelerde suya girmek yasaklanıyor.

Kutlamaların gerçekleşeceği alanlar kıyıdan uzak ve buz kalınlığının 25cm‘yı aşmış olan bölgelerde yapılabilmektedir. Her ihtimale karşı, buzun üstüne en fazla 5-10 kişilik guruplar halinde çıkılabiliyor ve havuz kenarlarında durulması yasaklanıyor.

2014 yılında kutlamalara 1,3 milyondan fazla kişi katılırken, 2015 senesinde bu rakam 1,5 milyona ulaştı. Rus acil servis hizmetlerinin yapmış olduğu istatistiklere göre, soğuk hava şartları ve buzlu su Epifani bayramını kutlamak için hiçbir zaman engel olmadı.

(ria.ru)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler