Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Ortodokslar Paskalya’yı kutladı

Ortodokslar Paskalya’yı kutladı

Ortodokslar Paskalya’yı kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2807 Beğen : 0

Ortodoks Hristiyanlar Paskalya’yı kutladı. Türkiye’de İstanbul dışında İzmir, Hatay, Mersin gibi Ortodoksların yaşadığı şehirlerde kutlanan Paskalya, tüm dünyada 300 milyon Ortodoks Hristiyan tarafından sevinç ve coşkuyla karşılandı.

Ortodoks dünyası açısından en önemli Paskalya kutlamalarından biri de Kudüs’te yapıldı. Dünyanın dört bir yanından Kudüs’e akın eden Ortodoks Hristiyanlar, Kamame Kilisesi’nde “Kutsal Ateş” ayini düzenledi. Ortodoks Hristiyanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Paskalya öncesinde Bizans Kralı Konstantin’in yaptırdığı Kamame (Kutsal Ateş) Kilisesi’ne akın etti.

Mardin Kırklar Kilisesi’nde Süryaniler Paskalya’yı kutladı

Mardin’de yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı’nı Kırklar Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutladı.

Kırklar Kilisesi’ne gelen Süryaniler, çocukları ile kilise girişinde mum yakarak dua etti. Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen’in yönettiği ayinde Arapça, Süryanice ve Türkçe ilahiler okundu.

Özmen, dünyada, özellikle Ortadoğu coğrafyasında barış ve huzurun sağlanması, akan kanın durması için dua etti.

Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Özmen ile Süryani vatandaşların bayramını kutladı.

Metropolit Özmen, bölgedeki savaşlara rağmen manevi günlerin, birlikteliği, dirliği, kardeşliği ve dayanışmayı pekiştirme günleri olduğunu söyledi.

Mardin’de yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Özmen, “Kardeşlerimizle, üst düzey yetkililerimizle bir araya gelip, bu sevincimize sevinç katmaları gerçekten bizi mutlu etmiştir. Her münasebette beraberiz, bu sevincimizi paylaşıyoruz. Bu paylaşımımızı herkese örnek gösteriyoruz” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler