Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı'na Katıldı

Papa, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı'na Katıldı

Papa, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı'na Katıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1662 Beğen : 0

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda gerçekleştirilen Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı’nda, her iki havarinin de kilisenin sütunları ve Tanrı’nın şahitliğini yaptıklarını hatırlattı, “Kilise Babaları, kutsal havariler Aziz Petrus ve Aziz Pavlus’u, kilisenin görünür iki sütunu olarak severlerdi. Her ikisi de kendi kanlarıyla, Hristiyan topluluğa vaaz vererek Mesih’in şahitliğini yaptıklarını” söyledi.

Papa Françesko, Aziz Petrus’un bir melek tarafından hapishaneden kurtarılmasını, kutsal topraklarda ve ardından Roma’da yaptığı tüm müjdeleme görevini tamamlayabilmesi için tüm enerjisini Hristiyan topluluğunun hizmetine sunmasını hatırlattı. Hem sivil yetkililerden hem de Yahudilerden “Rabbe olan imanı ve hizmeti” gerekçesiyle Aziz Pavlus’un da hizmetine karşı benzer bir düşmanlık yaşandığını hatırlatan Papa, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus’un bu hizmetleri, İsa Mesih’in zorlu durumlarda ve hatta düşmanca koşullarda kendi adına tanıklık etmeleri için görevlendirilen iki havarinin ortak yolunu ortaya koyduğunu belirtti. “Her ikisi de, kişisel ve kilise öyküleriyle bugün bize Rab’bin yanımıza geldiğini, bizimle yürüdüğünü, asla terk etmediğini hatırlatıyor. Özellikle denenme anlarında Tanrı elimizden tutuyor, yardımımıza geliyor ve bizi düşmanın tehditlerinden kurtarıyor” dedi.

Papa Françesko, iki Aziz Petrus ve Pavlus’un şehitlik şehri olan Roma için dua ederek sözlerini tamamlarken “Tanrı’nın iyiliği ve lütfu, bütün Roma halkını ayakta tutsun, kardeşlik ve uyum içinde yaşayın, kutsal havariler Petrus ve Pavlus’un cesur sevgisine tanıklık edin.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler