Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa Françesko ABD Başkanı Trump'la Buluştu

Papa Françesko ABD Başkanı Trump'la Buluştu

Papa Françesko ABD Başkanı Trump'la Buluştu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1446 Beğen : 0

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı seyahatinin üçüncü ayağı olan Vatikan’daki temaslarına başladı. Trump, eşi Melania ile birlikte Papa Françesko’yla buluştu. ABD Başkanı Trump’ın Papa Françesko ile bir araya geldiği Vatikan ziyareti, ocak ayında göreve geldiğinden beri Avrupa’ya gerçekleştirdiği ilk seyahat oldu. Papa Françesko ile buluşmasında Trump’a eşi Melania, kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner da eşlik etti.

Gazetecilerin görüntü almasının ardından, Papa ile Trump’ın bir tercüman eşliğinde başbaşa yaptığı görüşme 30 dakika sürdü. Vatikan Basın Ofisi’nden yapılan bildiriye göre, yapılan görüşmede ABD ve Vatikan arasındaki ikili ilişkilerin konu alındığı bilgisi verildi. Ayrıca Ortadoğu’daki Hristiyan toplulukların korunması, uluslararası meseleler ve siyasal müzakere ve dinlerarası diyalog yoluyla dünyadaki barışın teşvikiyle ilgili çeşitli temalar üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Papa Françesko, Trump’a barış mesajını güçlendirmek için üzerinde zeytin dalı figürü olan bir madalya da verdi. Papa madalyayı, “Barışa aracı olması için” hediye ettiğini söylerken, Trump da “Barışa ihtiyacımız var” dedi. Trump ise Papa’ya Martin Luther King’in kitaplarını hediye etti.

Vatikan’daki temaslarının ardından Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya geldi. ABD Başkanı, Mattarella ile görüşmesinin ardından ABD Büyükelçiliği Rezidansına geçecek ve burada İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi kabul etti.

Başkan Trump’ın resmi görüşmeleri devam ederken eşi Melania Trump da Bambino Gesu Çocuk Hastanesi’ne özel bir ziyarette bulunacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler