Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa Françesko’dan Fuhuş Özrü!

Papa Françesko’dan Fuhuş Özrü!

Papa Françesko’dan Fuhuş Özrü!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1530 Beğen : 0

Papa Françesko, zorla fuhuş yaptırmayı ‘işkence’ olarak nitelendirdi, “Bu suçu işleyenler adına af diliyorum” ifadesini kullandı.

Papa , Vatikan’da düzenlenen bir organizasyonda, Afrika’dan İtalya’ya getirilerek fuhuşa zorlanan, daha sonra kaçmayı başaran bir kadının sorusuna da yanıt vermeyi ihmal etmedi.

Afrika’da bir tanıdığı tarafından insan kaçakçılarına iş bulma vaadiyle kandırılarak İtalya’ya getirilen ama burada sokaklarda fuhuş yapmaya zorlanan Blessing Okoedion, Papa’ya bir soru yöneltti.

Kadın Bedeninin Meta Olarak Görülmesi, Günümüzün Kölelik Biçimidir

Papa Françesko, sorulara cevap verirken, fuhuş ağından kurtulmayı başarmış kadınlarla birçok kez bizzat görüşerek hikayelerini dinlediğini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Moldova’da kaçırılan ve bağlanarak bir bagajın içinde Roma’ya getirilen bir kadın vardı. Aynı şekilde Afrika’dan gelenler de iş vaadiyle kandırılıyor. Bu kadınlar bizim kentlerimize getirildiklerinde direniş gösterirlerse işkenceye uğruyor, bazılarının kolları ve bacakları kesiliyor. Döverek, işkence ederek pes ettiriyorlar. Kızlardan biri bana, yeterince para getirmediği için kulağının kesildiğini söyledi, başka kızların da parmaklarını kesmişler. Bu, günümüzün kölelik biçimidir.”

‘Fuhuş Bir Skandaldır’

Para karşılığı seks yapmayı da ‘suç’ olarak nitelendiren Papa Françesko, bazı ülkelerin müşterilere yönelik ceza yaptırımlarını örnek gösterdi. Papa, “Bu alışkanlığa sahip gençler varsa lütfen bundan vazgeçsinler, bu bir suçtur. Bunu yapanlar suçludur. Bu, sevişmek değil bir kadına işkence etmektir” ifadelerini kullandı.

Fuhuş niyetiyle insan ticaretini ‘insanlık suçu’ diye belirten Papa Françesko, “Bu hastalıklı bir kafa yapısından, kadının sömürülmesi anlayışından kaynaklanır” dedi ve bu anlayışın ‘kolektif kafa yapısından çıkarılması’ gerektiğini vurgulayarak “Burada İtalya’da müşterilerin yüzde 90 kadarının vaftiz edilmiş olduğunu ve Katolik olduğunu tahmin ediyorum. Bu suçu işleyen tüm Katolikler adına af diliyorum” dedi. (BBC/ k-e)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler