Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa: İslam'la diyalog için sabır ve tevazu gerekir

Papa: İslam'la diyalog için sabır ve tevazu gerekir

Papa: İslam'la diyalog için sabır ve tevazu gerekir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2400 Beğen : 0

Papa Francesco, Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında diyaloğa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek "İslam'la diyalog sabır ve tevazu gerektirir" dedi.

Katoliklerin ruhani lideri, Papalık Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsü'nün (PISAI) 50. kuruluş yıldönümü töreninde konuştu.

Papa, enstitüye İslam'la diyalog yönündeki çalışmaları için teşekkür ederek, "Bugün belki de hiçbir zaman olmadığı kadar buna ihtiyaç var. Çünkü her türlü şiddetin en etkili panzehiri farklılıkların birer zenginlik olarak kabul edilmesini sağlayacak eğitimdir" dedi.

Bunun "kolay bir süreç olmadığını" da vurgulayan Papa Francesco, "İslam ile Hıristiyanlık arasındaki diyalog, derin bir çalışmanın yanı sıra sabır ve tevazu gerektirir" ifadelerini kullandı.

Papa bunun için karşılıklı olarak "diğer tarafı dinleme ve tanımaya" ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve "Diyaloğun temel ilkesi buluşmaktır. İki taraf, görüş açısını bulanıklaştıracak bir toz bulutu yaratmadan ayak uçlarında birbirine yaklaşmalıdır" dedi.

"Bazı yanlış anlamalara ve zorluklara rağmen son yıllarda dinler arası ve İslam dinine inananlarla diyalog konusunda adımlar atıldı" diyen Papa, bunun devamı için karşılıklı olarak birbirini dinlemek gerektiğinin de altını çizdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler