Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa, Kasırga Mağdurlarının Acılarını Paylaştığını Açıkladı

Papa, Kasırga Mağdurlarının Acılarını Paylaştığını Açıkladı

Papa, Kasırga Mağdurlarının Acılarını Paylaştığını Açıkladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1436 Beğen : 0

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde 26 Ağustos’ta başlayan ve Lousiana eyaletini de vuran Harvey Kasırgası ağır bir felakete neden oldu. Kasırgadan bir milyondan fazla Amerikalı olumsuz etkilendi, en az 42 kişi de yaşamını yitirdi. Milyonlarca kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kasırgadan sonra evlerine geri dönenler sel nedeniyle mahvolan evlerini onarmaya başladı. İçme suyu hatları da zara gördüğü için temiz su erişimi de sıkıntı oldu. Harvey, Teksas eyaletinin son 50 yılda karşılaştığı en büyük kasırga olarak tanımlandı.

Papa Françesko, Harvey Kasırgası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Harvey Kasırgası’nda zarar gören insanların acılarını paylaştığını söyledi. Papa mesajında kasırganın kurbanları için ve kurtarma görevlileri için dua edilmesi çağrısında bulundu. Papa ABD Katolik Episkoposlar Kurulu başkanı Kardinal Daniel Dinardo’ya gönderdiği mektupta Teksas ve Louisiana’yı vuran kasırgadan etkilenenlere “manevi yakınlığı ve pastoral üzüntülerini” sundu.

Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin tarafından gönderilen mektupta Papanın, “trajik kayıplar ve bu doğal felaketin ardında bıraktığı devasa maddi yıkımdan derinden etkilendi”ğini söyledi. Papa, daha sonra mağdurlar ve aileleri için ve “kurtarma, iyileşme ve yeniden inşanın yaşamsal çalışmaları”na katılan herkes için dualar ettiğini söyledi.

Papa Françesko, mektubunda binlerce kişinin “muazzam ve acil” ihtiyaçlarının “Amerikan ulusunun en iyi geleneği olan dayanışma ve karşılıklı yardımın büyük miktarda dökülmesi” ni sürdüreceğine olan güvenini dile getirdi. Dua konusundaki güvencesini yeniledi ve “Rabbin tesellisi , güç ve barış sözü” olarak sundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler