Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa Kenya’da Barış Çağrısı Yaptı

Papa Kenya’da Barış Çağrısı Yaptı

Papa Kenya’da Barış Çağrısı Yaptı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2170 Beğen : 0

Havaalanında coşkulu karşılama töreninden sonra, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile beraber özel bir toplantıya giren Papa Françesko, siyasi ve sivil yetkililerle geniş kapsamlı söyleşiye başladı.

Söyleşi, Papa’nın 6 günlük Afrika ziyaretinden beklenen ana başlıklarını içerdi. Geleceği temsil eden, şiddet, çatışma, korku, güvensizlik ile beslenen ve umutsuzluk, yoksulluk ve hayal kırıklığı içinde doğmuş gençlerin hissettiklerini ve düşüncelerini vurguladı. Siyasi liderlerle uzlaşma, barış, affetme ve şifayla çalışmalarına itiraz eden insanların düşüncelerini paylaştı. Dünyanın başa çıkamadığı küresel kriz ve acil olarak alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Sonradan, Papa geceyi geçirmek üzere Nairobi Papalık Elçiliğine doğru yola çıktı ve ziyaretinde havanın açık olduğu için şükretti.

Bu sabah erken saatlerde yapacağı ilk randevusu ise ekümenik ve dinlerarası toplantısıydı. Bu toplantı özellikle çok uluslu devletler arasında olan Kenya gibi ülkelerin, farklı inançlarda insanların ve kuruluşların bir arada barış içinde, özgür ve demokratik yaşayabiliyor olmaları toplumu şekillendirmede önemli rol oynadığını anlatmak için çok önemliydi.

Aynı zamanda Vatikan Konseyi’nin 50’inci yıl dönümünü ekümenik ve inançlar arasında karşılıklı anlayışın, dostluk kavramının Kilise için önemini ve kararlılığını hatırlattı.

Papa Françesko, “Geleceğe baktığımız gibi, hepimiz birbirimizi kardeş olarak, barış içinde ve farklılıklarımızı görmeden yaşayalım diye dua edelim. Barış için dua edelim!” dedi.

(en.radiovaticana.va/BA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler