Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Papa’dan işkenceye karşı sert tepki ve mafyaya afaroz

Papa’dan işkenceye karşı sert tepki ve mafyaya afaroz

Papa’dan işkenceye karşı sert tepki ve mafyaya afaroz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2190 Beğen : 0

Papa Francis, Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı pazar duasında inananlara seslendi. 26 Haziran tarihinin Birleşmiş Milletler İşkence Görenlerle Dayanışma Günü olduğunu anımsatan Papa, “İnsanlara, işkence yapmak çok ciddi, ölümlü bir günah. İşkencenin her türlü halini sert şekilde kınıyorum” dedi.

İşkenceye kınayan ve sert şekilde karşı çıkan Papa Francis, dün de İtalya’nın güneyindeki Calabria Bölgesi’ne apostolik bir ziyaret gerçekleştirerek, buradaki hakim kriminal suç örgütü “N’drangheta” hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Papa, N’drangheta için “Onlar, mafya gibi iyi yolda olmayanlardır. Onlar, Tanrı birliği içinde olmayanlardır. Onlar, aforoz edilenlerdir” dedi. N’drangheta’nın kötülüğe ibadet eden, ortak iyiyi hor kullanan bir yapı olduğunu belirten Papa, “Bu kötü ile mücadele edilmelidir. Bu, uzaklaştırılmalıdır. Buna karşı hayır denmelidir” ifadelerini kullandı.

Kilisenin organize suçla mücadeleye tüm gücüyle destek vereceğini ifade eden Papa, daha çok vicdan eğitimi yapmaları gerektiğini, bunu gençlerin istediğini, bunu da inançla sağlayabileceklerini dile getirdi.

Papa’nın sözleriyle sert şekilde yüklendiği N’drangheta örgütü Calabria Bölgesi’ndeki uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle biliniyor.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, sosyal paylaşım sitesi twitter’den yazdığı iletisinde, Papa’ya Calabria ziyareti ve burada sarf ettiği sözler nedeniyle teşekkür etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler