Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Patrik Kirill, Bir İlki Gerçekleştirdi

Patrik Kirill, Bir İlki Gerçekleştirdi

Patrik Kirill, Bir İlki Gerçekleştirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1803 Beğen : 0

Patrik Kiril, İngiltere ve Rusya arasındaki buzları eritemek amacıyla İngiltere’yi ziyaret etti.

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, 15-18 Ekim tarihlerinde İngiltere’yi ziyaret edeceğini bildirmişti. Bugün ziyaretinin son gününde olan Patrik Kirill, İngiltere’yi ziyaret eden ilk Rus patriği oldu. Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Başkanı ve Sözcüsü Metropolit Hilarion, Kirill’in ziyareti ikili ilişkilerde zorlu bir dönemden geçen Moskova ve Londra arasındaki diyaloğu güçlendirmek için gerçekleştireceğini ifade etmişti.

Kirill’in Rusya Ortodoks Kilisesi’nin Britanya Adaları’ndaki varlığının 300. yıldönümü nedeniyle Londra’ya gideceğini belirten Hilarion, bunun bir Rus patriği tarafından İngiltere’ye yapılan ilk ziyaret olacağının altını çizdi. Hilarion, Kirill’in İngiltere Kilisesi temsilcileriyle bir araya geldi.

Pazar günü, İngiltere’nin en büyük Ortodoks Kilisesi’nde sabah aynini yapan Patrik Kirill, İngiltere topraklarında parlayan tüm Azizler ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için dua etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler