Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Patrik Kirill: Ukrayna'da kurulan yeni kilise iki şizmatik grubun birleşmesinden ibaret

Patrik Kirill: Ukrayna'da kurulan yeni kilise iki şizmatik grubun birleşmesinden ibaret

Patrik Kirill: Ukrayna'da kurulan yeni kilise iki şizmatik grubun birleşmesinden ibaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1497 Beğen : 0

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Kirill, "Kuklacılara ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'ya göre bu konseyin herkesi birleştirmesi ve Ukrayna'nın tümü için tek bir Ortodoks Kilisesi oluşturması gerekiyordu. Peki ne oldu? Sadece iki şizmatik grubun birleştiği bir durum ortaya çıktı" dedi.

Kirill, Ukrayna Metropoliti Onufriyev liderliğindeki Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin önceden olduğu gibi Ukrayna'nın manevi mekanizması olmaya devam ettiğini vurguladı.

Patrik Kirill, yeni kilise kurulmasının 'devletin din işlerine eşsiz müdahalesi' olduğunun da altını çizdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, haftasonu düzenlenen ayinlerle Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne otosefallik verilmesini öngören Tomos belgesini Ukrayna'ya vermişti.

Ukrayna Kilisesi'ne otosefal statüsü verilmesi, Ortodoks Kilisesi'nde son bin yılda yaşanan en büyük ayrılık olarak tanımlanıyor.

Başta Rus Ortodoks Kilisesi olmak üzere diğer bazı Ortodoks kiliseleri bu duruma karşı çıkıyor.

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, geçen hafta Bartholomeos'a gönderdiği mektupta, Bartholomeos'un Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlığını tanıyacak kararnameyi Metropolit Epifaniy'e vermemesi için çağrıda bulunmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler