Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Patrikhane, Bursa'da kilise satın aldı

Patrikhane, Bursa'da kilise satın aldı

Patrikhane, Bursa'da kilise satın aldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3118 Beğen : 0

Mudanya'nın Kumyaka köyündeki, mülkiyeti İstanbul 'da yaşayan bir iş adamına ait olan 8'inci yüzyıldan kalma “Baş Melekler Kilisesi“, Fener Rum Patrikhanesi tarafından satın alındı.
Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, mülkiyeti, İstanbul 'da yaşayan iş adamı Mete Yalçın'a ait olan, “Baş Melekler Mikail ve Cebrail Kilisesi”ni 10 Eylül Pazartesi günü satın aldıklarını söyledi.

“ORTAK MİRAS, HERKESE AÇIK“

Harabe durumdaki kilisenin etrafına kapı koyduklarını belirten Lambriniadis, “Kapının 3 anahtarı var. 2'si bizde, birini ise Kumyaka köyü muhtarına verdik. Ziyaretçi geldiğinde kapıyı kilitli bulmamalı. Anahtarı resmi bir kuruma verdik ki gelen ziyaretçiler, kontrollü bir şekilde kiliseyi görebilsin. Biz bu tarihe ortak miras diyorsak, anahtar herkeste olmalı” diye konuştu.
Daha önce, Tirilye'deki Kemerli Kilisesi'nin de satın alındığını hatırlatan Lambriniadis, “Kemerli Kilisesi'nde de aynı işlemi yaptık. Satın aldıktan sonra etrafına kapı koyduk ve bir anahtarını muhtara bıraktık” dedi.
Lambriniadis, kiliseyi en kısa zamanda restore ettireceklerini belirtti.

MUHTAR BATMAZ: ZİYARETÇİLERE YARDIMCI OLACAĞIZ

Kumyaka Muhtarı Ramiz Batmaz ise kilisenin satışının ardından köyde yaşanacak değişimi bilmediklerini belirterek, “Metropolit Lambriniadis, tarihi yapının anahtarlarını köy muhtarlığımıza teslim etti. Bu, bize olan güvenlerini gösterir. Bundan sonra kiliseye yapılan ziyaretleri, biz kontrol edeceğiz ve gelen ziyaretçilere biz yardımcı olacağız” dedi.
8'inci yüzyılda inşa edildiği ve dünyanın en eski kiliselerinden biri olarak bilinen tarihi yapı, 26 Temmuz'da Lambriniadis'in daveti üzerine Bursa'ya gelen bir grup Yunan tarafından ziyaret edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler