Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Pentakostçu Ailenin Çocukları Ellerinden Alındı

Pentakostçu Ailenin Çocukları Ellerinden Alındı

Pentakostçu Ailenin Çocukları Ellerinden Alındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2254 Beğen : 0

Norveç Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, pentekostçu Hristiyan ailenin yaşları 3 ay ile 10 yaş aralığındaki 5 çocuğunu evde verdikleri Hristiyan öğretisinin yanlış olduğu iddiasıyla ellerinden aldı. Bunun üzerine, çeşitli ülkelerdeki Pentekostçu kilise üyeleri, Norveç Büyükelçilik binalarının önüne gelerek çocukların geri verilmesi için protestolar düzenledi.

Çocukların öğretmenleri ve okul müdürü, ailenin çocuklarını “Tanrı günahları cezalandırır.” öğretisiyle büyüttükleri, çocuklarına fiziksel olarak kötü davrandıkları suçlamalarıyla Çocuk Esirgeme Kurumu’na başvurdu. Bodnariu ailesi çocuklarına kesinlikle kötü davranmadıklarını söyleyerek iddiaları reddetti. Çocuk Esirgeme Kurumu ise çocukları dava devam ederken 3 farklı aileye verdi. Bu durum farklı ülkelerdeki Hristiyan ailelerinin tepkisine sebep oldu. Chicago’dan Pastör, Cristian Ionescu bir dilekçe yayınlayarak sosyal medyadan 53 bine yakın imza toplamayı başardı.

Romen Pentekostçu gruplar, Washington, Madrid, Londra, Kopenhag ve Dublin gibi farklı ülkelerin şehirlerinde bulunan Norveç Büyükelçilikleri’nin önünde protestolar düzenlediler. Washington’da bulunan Norveç Büyükelçiliğinin önünde toplanan yüzlerce protestocu, Bodnariu ailesinin çocuklarına kavuşması için Amerikan Kiliseleri’nden imza topladılar. Daha sonra toplanan 7 binden fazla imza ile ailenin çocuklarına kavuşabilmesi için yazdıkları dilekçeyi Büyükelçiliğ verdiler. Washington’da düzenlen protestonun başında olan Pastör Ionescu verdiği röportajda, “Bodnariu ailesi aşırı radikal olmakla suçlandı ve bunun üzerine çocuklarını ellerinden aldılar. Tanrı bizim tarafımızda, çünkü bu aileyi O yarattı. Eğer siz, bize ve Bodnariu ailesine karşı geliyorsanız, Tanrı’ya da karşı gelmiş oluyorsunuz.” dedi.

(news.christian.by)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler